1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Türkiye’ye Geliyor

DHA: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Türkiye’ye Geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye önemli ziyaretler devam ediyor. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al-Suud, 14 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Üst Düzey Ziyaretler Artıyor

14 Temmuz’daki ziyaret, son 2 hafta içinde Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye yapılan bakan düzeyindeki üçüncü ziyaret olacak. Temmuz ayının ilk haftasında, Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz’in oğlu ve Savunma Bakanı Prens Halid bin Salman ile Belediye, Köy ve İskan İşleri Bakanı Majid Al Hogail Türkiye’yi ziyaret etmişti.

Protokoller ve İş Birlikleri

Protokoller ve İş Birlikleri

Prens Faysal bin Ferhan Al-Suud’un ziyareti sırasında Gazze ve Orta Doğu’daki gelişmeler ele alınacak. Ayrıca, ikili iş birliğinin güçlendirilmesi için siyasi, ekonomik, ticari, askeri, savunma sanayi, enerji, turizm gibi alanlarda görüş alışverişi yapılacak.

Ziyaret sırasında Türkiye ve Suudi Arabistan arasında 2016’da tesis edilen Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi’nin canlandırılması için ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti Arasında Koordinasyon Konseyi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Belgesinin Tadili Protokolü’ imzalanacak. Protokolün ardından, Koordinasyon Konseyi’nin ikinci toplantısı Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DHA: Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Türkiye’ye Geliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin