1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DHA: Fındık Hasat Sezonunda Erken Toplama Uyarısı

DHA: Fındık Hasat Sezonunda Erken Toplama Uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, yaklaşan fındık hasat sezonu öncesinde üreticilere “erken hasat yapmamaları” konusunda uyarılarda bulundu. Soydan, fındık verimliliğinde yaşanan olumsuzlukların kazanç kaybına ve ihracatta başarısızlığa yol açtığını belirtti.

DHA: Fındık Hasat Sezonunda Erken Toplama Uyarısı

Fındık En Çok Ordu’da Yetişiyor

DHA: Fındık Hasat Sezonunda Erken Toplama Uyarısı

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından biri olan ve en fazla Ordu’da üretilen fındık için hasat sezonu hızla yaklaşıyor. İlgili komisyon her yıl fındık hasat tarihlerini sahil, orta ve yüksek kesimler için belirlerken, bazı üreticiler fındık bahçelerine erken girerek tam olgunlaşmamış fındıkları toplayabiliyorlar. Ancak erken hasat edilen fındığın rekolte kaybına ve kalite düşüklüğüne neden olduğu biliniyor.

“Dış Kabuğu Sararan Fındık Olgunlaşmıştır”

Fındığın dış kabuğunun sararması genellikle olgunluk belirtisi olarak kabul edilir. Arslan Soydan konuyla ilgili şunları söyledi: “Bahçesinde toplama tarihini geldiğini düşünen üreticimiz varsa fındığını toplayabilir ancak toplama tarihlerini belirleyen komisyon fındıktaki su oranlarını da teknik olarak belirleyerek ilan ediyor.”

DHA: Fındık Hasat Sezonunda Erken Toplama Uyarısı

“Toplama Tarihleri Açıklanacak”

Soydan, “Fındık olgunlaşmadan bahçeye girmemeye gayret etmemizde fayda var” diyerek üreticilere şu şekilde seslendi: “Fındığımızı en iyi şekilde, randımanlı bir şekilde toplamak için olgunluğunu tam olarak sağladığından emin olalım. Toplama tarihleri yakında açıklanacak. Fındık olgunlaşmadan erkenden toplamamaya dikkat edelim.” Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DHA: Fındık Hasat Sezonunda Erken Toplama Uyarısı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin