1. Haberler
  2. Gündem
  3. DHA Ayhan Bora Kaplan Soruşturması: Eski Emniyet Görevlilerine Dava Açıldı

DHA Ayhan Bora Kaplan Soruşturması: Eski Emniyet Görevlilerine Dava Açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA Ayhan Bora Kaplan Soruşturması Devam Ediyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı soruşturma çerçevesinde, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ile eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner’in de aralarında bulunduğu birçok sanık hakkında iddianame hazırlandı. Soruşturma kapsamında, eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, eski Şube Komiserleri Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve Metehan İlkyaz ile birlikte sivil sanıklar Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik’e yönelik dava açıldı.

İddianamede, sanıklardan Kerem Gökay Öner hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’, ‘Göreve ilişkin sırrın açıklanması’ ve ‘Suçluyu kayırma’ suçlarından 2 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası talep edilirken; Murat Çelik, Şevket Demircan, Ufuk Gültekin, Metehan İlkyaz ve Gökhan Karaca’nın da aynı suçlardan yargılanarak ‘Tanığı etkilemeye teşebbüs’ suçundan 4’er yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle karşı karşıya kaldıkları belirtildi. Ayrıca, sivil sanıklardan Nurullah Özgür Kopuk hakkında ‘Tanığı etkilemeye teşebbüs’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istenirken, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik’in ise ‘Suçluyu kayırma’ suçundan 6’şar aydan 5’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

İtirazlar Reddedildi

Ankara 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde 18 Temmuz 2023 tarihinde görülen ilk duruşmada, 6’sı tutuklu, 5’i tutuksuz olmak üzere toplam 11 sanığın tamamı hazır bulundu. Mahkeme, ilk duruşmada Organize Şube komiserlerinden Metehan İlkyaz’ın tahliyesine karar verirken; diğer 5 sanığın tutukluluk hallerinin 14 Ağustos’ta incelenmesine hükmetti.

Davanın 3 Eylül 2023 tarihinde görülen duruşmasında ise tutuklu polisler Murat Çelik, Şevket Demircan, Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ile sivil sanık Ramazan Kubat’ın mahkemeye yaptığı itirazlar değerlendirildi. Sanıkların tutukluluğa ilişkin talepleri reddedilerek, mevcut tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Davanın bir sonraki duruşmasının 3 Eylül’de yapılmasına karar verildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DHA Ayhan Bora Kaplan Soruşturması: Eski Emniyet Görevlilerine Dava Açıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin