1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devlet Bahçeli’den Malazgirt ve Büyük Taarruz Açıklaması

Devlet Bahçeli’den Malazgirt ve Büyük Taarruz Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin 953, Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Başkomutanlık Muharebesi Zaferi’nin 102. yıl dönümleri dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, açıklamasında özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokrasi ve Progress (DEM) Partisi’ni hedef aldı.

Bahçeli, CHP’nin siyasi tutumunu eleştirerek, “Cumhur’u ve Cumhuriyet’i ayrıştırma partisine dönüşen CHP’nin Türk tarihine bakışı, haçlı emellerinin bakışıyla neredeyse birebir aynıdır. 26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’ne rakip olarak Büyük Taarruz’u göstermek, iki taraflı cephe oluşturmak tarihe, millete ve milli mukadderata karşı büyük bir saygısızlık ve saldırganlıktır. Hacı Bektaşi Veli’yi anma törenlerinde etnik ve mezhebi bölücülüğü DEM’lenerek kamçılayan CHP’nin aynı tutumu 26 Ağustos münasebetiyle sergilemesi utanç verici bir rezalettir. Bölücülük CHP’nin siyasetine iyice sızmış ve sirayet etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Siyasi ve İdeolojik Cellatlık

Siyasi ve İdeolojik Cellatlık

Devlet Bahçeli’nin açıklamasının tamamı şöyle: “Ağustos ayı, tarihi başarılarımızı tescilleyen ve istikbalin yol haritasını belirleyen zaferler ayıdır. Tarih bir bütün olup, herhangi bir dönemine dudak büküp, bir başka dönemini ön plana çıkarmak takdiri ve tasvibi mümkün olmayan bir zafiyettir. Tarihten husumet çıkarmak, tarihi şahsiyetler ve olaylar arasında ayrımcılık yapmanın tehlikeli sonuçları olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Sultan II. Abdülhamid’i kutuplaştıran zihniyetlerin bu kutuplaşmayı Sultan Alparslan’a kadar taşımaya cüret etmesi, cehaletin yanı sıra, siyasi ve ideolojik cellatlık komplosudur.”

CHP’nin Tarih Algısı

Bahçeli, Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruz’u rekabete sokmanın Türk tarihinin iki onurlu sayfasını karalamak olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri ve onların candaş, yandaş medyası adeta zıvanadan çıkmış durumda. Cumhuru ve Cumhuriyet’i ayrıştırma partisine dönüşen CHP’nin Türk tarihine bakışı haçlı emellerinin bakışıyla neredeyse birebir aynıdır. Bu durum, tarihe ve millete karşı büyük bir saygısızlık ve saldırganlıktır.” dedi.

Türk Milletinin Direnişi

Bahçeli, ayrıca Türk milletinin, Sultan Alparslan’ın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkacağını belirterek, “Türk milleti, 953 yıl önce Malazgirt Meydanı’nda Bizans’ı yenerek Anadolu’nun kapılarını açmış, 30 Ağustos’ta ise müstevilleri Dumlupınar’da yerle bir etmiştir. Bu irade Türk milletine aittir ve asla yok edilemeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Tarihin Önemi ve Gelecek Vizyonu

Bahçeli, Türk tarihinin önemine vurgu yaparak, “Tarihimizi karıştırmak ve yaşanmış hadiseleri saptırmak, güncellenmiş Bizans senaryosunun bir parçasıdır. Bu nedenle Türk milleti, geçmişine sahip çıkmayı sürdürecektir.” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruz, Türk milletinin var olma azminin sembolü olmuş ve tarihteki yerlerini almışlardır.” dedi.

Sonuç ve Anma

Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yılında Sultan Alparslan ve kahraman askerlerini; Büyük Taarruz’un 102’inci yıldönümünde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Milli Mücadele kahramanlarını saygı, şükran ve rahmetle andığını belirtti. “Zaferlerimiz kutlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Devlet Bahçeli’den Malazgirt ve Büyük Taarruz Açıklaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin