Dev teknoloji şirketlerine yasa kıskacı! Yaptırımlar yolda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de bir süredir haksız rekabet sebebiyle dava geçiren dört büyük teknoloji devi bu davaların ötesinde direkt karşılarında bir yasa bulacak. Zira ABD Temsilciler Meclisi, söz konusu dev şirketleri hedefe alan yeni bir antitröst yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. 

TEKNOLOJİ DEVLERİNE BALYOZ DARBESİ

Rekabet yasası gereğince aylık olarak en az 500 bin kullanıcıya ve 600 milyar doları aşan gelire sahip olan platformların hedefte olduğunu belirtmekte fayda var. Toplamda dört maddeye sahip olan bu yasa taslağında şirketlerin kendi sunduğu hizmetleri kullanarak, diğer şirketlere karşı antitröst davranmalarının önüne geçilecek. 

Bu yasaya göre şirketler örneğin Apple’ın Find My uygulamasını cihazlara önceden yüklemesinin önüne geçilecekken öte yandan Google’ın sahip olduğu YouTube üzerinden arama yapılmasının da önüne geçilebilir. Yani bu yasa sebebiyle YouTube aramaya veda edilebilir. CNBC’nin detaylarına yer verdiği yasa tasarısı Spotify gibi şirketler tarafından alkışlanıyor. Zira Spotify ve Apple Apple Music’i öne çıkarttığı için davalık olmuştu. 

Tasarıya göre eğer Google, YouTube için arama hizmeti sunmak glbi plan yapıyorsa bu firmayı daha küçük rakiplerine devretmek zorunda kalacak. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dev teknoloji şirketlerine yasa kıskacı! Yaptırımlar yolda

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin