1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Deutsche Bank Ekonomistinden Türkiye Değerlendirmesi

Deutsche Bank Ekonomistinden Türkiye Değerlendirmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Hans-Christian Wietoska, Türkiye’nin makroekonomi politikalarındaki değişimler, enflasyon ve faiz beklentileri ve yatırımcılarının Türkiye’ye bakışı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Wietoska, Türkiye’nin geçen yıldan itibaren makro ekonomi politikalarında önemli adımlar attığını belirterek, bu değişimin devamının yerel seçimlerde de önem taşıdığını vurguladı. Wietoska, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yerel seçimler öncesinde faiz artışı yapmasının önemli bir sinyal olduğunu ve bu durumun beklentileri değiştirdiğini ifade etti.

Enflasyonun zirveye ulaştığını ve gerilemeye başladığını belirten Wietoska, ekonominin dengeye doğru ilerlediğini, ancak büyüme ve enflasyonun yönetilmesinde dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Politika faizinde 500 baz puanlık indirim beklentisini de paylaşan Wietoska, Türkiye’nin ekonomik dengesini koruyarak enflasyonu düşürmesi halinde başarılı olacağını ifade etti.

Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını belirten Wietoska, Türk lirası cinsinden tahvillere olan ilginin yüksek olduğunu ve gelecek dönemde bu alanda daha fazla yatırım beklendiğini söyledi.

Deutsche Bank Ekonomistinden Türkiye Değerlendirmesi

  • Politika Faizinde İndirim Beklentisi: Wietoska, enflasyonun düşüş sürecine girmesi ve büyümenin yavaşlaması durumunda faiz indiriminin doğru zaman olacağını belirtti. 500 baz puanlık faiz indirimi beklentisinin bulunduğunu açıkladı.
  • TL Tahvillere Yatırım Beklentisi: Uluslararası yatırımcıların Türk lirası cinsinden tahvillere olan ilgisinin arttığını ve 10 milyar doların üzerinde tahvil girişi beklendiğini ifade etti.

Deutsche Bank ekonomistlerine göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl %3,5 büyüme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deutsche Bank Ekonomistinden Türkiye Değerlendirmesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin