1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Deniz Yücel’den CHP Açıklamaları: Mustafa Kemal’in Askerleriyiz

Deniz Yücel’den CHP Açıklamaları: Mustafa Kemal’in Askerleriyiz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel’den Açıklamalar

DHA CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Açıklamalar

Deniz Yücel, CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli konulara değindi. Özellikle Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmasına yönelik gelen eleştirileri yanıtladı.

“MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİ OLMAK BİR ŞEREFTİR”

Yücel, bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenler kimin askeri olacak? Elbette ki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyecekler, onun ilkelerini yaşatacaklar. Atatürk’ün ismini ağzına almayanlar, camide kılıç gösteren Diyanet İşleri Başkanına söz söylemekten çekinenler, elinde kılıç olan Türk askerine laf ediyor. Türk askeri, Mustafa Kemal Atatürk’ün askeridir. Orduya kumpas kuranlar, onurlu, şerefli, haysiyetli ve vatansever subaylara iftira atanlar, tarikatlara harp okullarının kapılarını açanlar bunu asla anlayamazlar. Mustafa Kemal’in askeri olmak; şereftir, onurdur, gururdur. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.”

“EN HAFİF TABİRİYLE ACİZLİK”

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3,5 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep edilen iddianamenin mahkemece kabul edilmesini de eleştiren Yücel, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de belirttiği gibi, CHP’nin genel başkanları Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana bedel ödemiş, tehditlere boyun eğmemiş ve doğru bildikleri yoldan bir milim sapmamıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın kurşunlarının hedefi olmuş, şehit cenazesinde linç girişimine uğramış ama asla geri adım atmamıştır. Bugün şikayet ve dava ile Kemal Kılıçdaroğlu’nu ya da CHP’yi korkutacağını sananlar, büyük bir yanılgı içindedir. Unutulmamalıdır ki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalkanı, üyesinden genel başkanına kadar CHP’dir. Şikayetçi olanlara gelince, kendilerine milliyetçi diyerek Sinan Ateş’in cenazesini ortada bırakacak kadar korkak, acılı ailesine başsağlığı dilemeyecek kadar insanlığını yitirmiş kişilerin; ilkeli siyaseti, dürüst siyaseti ve siyasetçiyi anlamalarını elbette beklemiyoruz. Türk siyasetine dürüstlüğüyle, namusuyla ve ahlakıyla damga vurmuş bir siyasetçiye siyaset yasağı getirmeye çalışmak, en hafif tabiriyle acizliktir.”

“6 EYLÜL’DE TÜZÜĞÜMÜZ KABUL EDİLECEK”

Yücel, partisinin 4-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği olağanüstü tüzük değişikliği kurultayına ilişkin de bilgiler verdi. Toplamda 19 bin görüş alındığını ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önceki genel başkanlarla istişarelerde bulunduğunu belirten Yücel, sözlerine şu şekilde devam etti:

  • Bu ülkenin ve partimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’nin ilk kurultayı olarak kabul ettiği Sivas Kongresi’nin yapıldığı tarih olan 4 Eylül’de, parlamento grubumuz, il başkanlarımız ve Parti Meclisi üyelerimizle Sivas’a gideceğiz.
  • 5 Eylül’de Ankara’da tüzük taslağı Tüzük Komisyonu’na sunulacak. Komisyon, tüzüğe son halini verecek ve bu hali kurultaya sunacaktır.
  • 6 Eylül’de kurultay salonunda yeni bir komisyon, önerileri tartışmak üzere bir araya gelecek. O gün tüzüğümüz oylanarak kabul edilecek.
  • 7-8 Eylül tarihlerinde akademisyenler, örgütlerimiz ve delegelerin katılımıyla program değişikliğine yönelik bir dizi toplantı yapılacak. Bu toplantılarda iktidara geldiğimizde Türkiye’yi nasıl yöneteceğimizi konuşacağız ve parti programımızın altlığını hazırlayacağız.
  • 9 Eylül günü ise Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü, İzmir’den düşmanın denize dökülüşünün yıl dönümünü ve Türkiye’nin birinci partisinin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak kurultayımızı sonlandıracağız.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deniz Yücel’den CHP Açıklamaları: Mustafa Kemal’in Askerleriyiz
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin