1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gündeme dair önemli konuları değerlendiren Erdoğan’ın açıklamalarından bazıları şu şekilde:

Aşure Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşure Günü dolayısıyla milleti ve tüm Müslümanları tebrik ederek, Muharrem ayının rahmet ve merhamet ayı olduğunu vurguladı. Kerbela hadisesinin yüreklerdeki yerine dikkat çeken Erdoğan, Kerbela şehitlerini rahmetle andıklarını belirtti. Aşure Günü’nün barış ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

Dış Ticaret ve Yatırımlar

Erdoğan, son dönemde dış siyasette gerçekleşen ziyaretlerin yanı sıra, 1 milyar doları aşan yatırım sözleşmelerine değindi. Ülke ekonomisine katkı sağlayacak her türlü yatırıma kapılarının açık olduğunu belirtti.

NATO Zirvesi ve Olimpiyatlar

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için sporculara başarılar dileyen Erdoğan, Türkiye’nin NATO içindeki rolünün önemini vurguladı. Washington’da gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi’nin Türkiye’nin NATO’daki konumunu bir kez daha teyit ettiğini ifade etti.

Gazze’deki Durum

Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’deki kardeşlerine destek olmak için tüm imkanları seferber ettiğini belirterek, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurmak için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Filistin halkının direnişini selamlayan Erdoğan, Türkiye’nin Filistin’e destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin