1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Deniz Harp Okulu Mezuniyet Töreni Konuşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Deniz Harp Okulu Mezuniyet Töreni Konuşması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Deniz Harp Okulu Mezuniyet Töreni Konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı’nda gerçekleştirilen “Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, Deniz Harp Okulu‘nun bu anlamlı gününde genç mezunlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

  • “Dün, Kara Harp Okulu’nda bir cami açılışı gerçekleştirdik ve ardından mezuniyet törenini icra ettik. Bu yıl, bizleri duygulandıran bir diğer detay ise, Kara Harp Okulu mezuniyetinde birinciliği yine bir kızımızın kazanmasıydı. Bugün de Deniz Harp Okulu’nda birinciliği bir kızımız elde etti.”
  • “Bundan sonraki mezuniyet töreninde, Hava Harp Okulu’nda da birinciliği yine bir kızımız alacak. Bu durum, tesadüf değil; kızlarımızın harp okullarımıza olan ilgisi ve bu alanda gösterdikleri çaba ve mücadeleyle doğrudan bağlantılı.”

Erdoğan, ayrıca dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına da değinerek, “Dünyanın dört bir yanında, kahraman ordumuzun ve milletimizin temsilcisi olarak görev yapan Mehmetçiklerimizin duygu dolu mesajlarını dinledik. Şimdi de Deniz Harp Okulu’ndayız ve burada siz bahriyelilerimizin mezuniyet sevincini paylaşıyoruz.” dedi.

Bugün, 410’u Türk, 17’si misafir öğrenci olmak üzere toplamda 427 aslan parçasının Deniz Harp Okulu’ndan mezun olduğunu belirten Erdoğan, her bir mezunu tebrik etti ve yeni görev yerlerinde üstün başarılar diledi. Ayrıca, bu özel günde emeği geçen ailelere, hocalara ve komutanlara teşekkür etti.

  • “Ailelerinizi bu mutlu günde yanınızda gördüğümüz için kutluyorum. Sizlerin yetişmesinde büyük katkıları olan hocalarınıza ve komutanlarınıza da şükranlarımı sunuyorum.”
  • “Misafir teğmenlerimize de ülkelerinde başarılar temenni ediyorum. Onlarla kurduğumuz gönül köprülerini, nice yıllar boyunca sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Erdoğan, konuşmasının sonunda şu mesajı verdi: “Unutmayın ki, 251 yıldır iftihar vesilemiz olan köklü bir kurumun mensubu olmanın gururunu taşımakla birlikte, bu sorumluluğun da bilincinde olmalısınız. Kazandığınız bilgi, disiplin ve değerler, her zaman sizin rehberiniz olacaktır. Vatanımıza, milletimize ve devletimize karşı görevlerinizi en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum.”

Ayrıntılar geliyor…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Deniz Harp Okulu Mezuniyet Töreni Konuşması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin