1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Görüşme ve Gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Görüşme ve Gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için ABD’ye gittiği seyahatinin ardından İstanbul’a döndü. Dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Görüşme ve Gelişmeler

Suriye Konusunda Gelişmeler

Suriye Konusunda Gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yapılacak görüşmeler için Ankara-Şam hattında görüşmelerin başladığını belirtti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a bu konuda görev verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, adil bir barışın Suriye’ye fayda sağlayacağını vurguladı.

Rusya-Ukrayna Gerilimi ve Türkiye’nin Duruşu

Rusya-Ukrayna Gerilimi ve Türkiye'nin Duruşu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilime de değinerek, Türkiye’nin bu konudaki tutumunu açıkladı. NATO’nun varlığının Ukrayna için önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna arasında adilane bir yaklaşım sergilediğini ifade etti.

NATO’daki Türkiye Temsilini Ele Alma Talebi

NATO'daki Türkiye Temsilini Ele Alma Talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreter Yardımcılığı konusuna da değinerek, Türkiye’nin bu makamda temsil edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin NATO için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin bu göreve atanmasının ittifaka büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Diğer Önemli Konular

Diğer Önemli Konular

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’daki seçimler ve Filistin’in devlet olarak tanınması konularına da değindi.
  • Irak’ın PKK ile mücadelesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, PKK’nın faaliyetlerine karşı Irak hükümetinin aldığı önlemleri memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
  • Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki barış sürecine desteklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede kalıcı barışın sağlanmasını umut ettiğini dile getirdi.
  • Son olarak, 3. Dünya Savaşı riskine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, barışın öneminin altını çizdi ve tüm ülkelerin barış için çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Görüşme ve Gelişmeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin