1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsmail Heniyye’nin Ailesine Taziye Telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsmail Heniyye’nin Ailesine Taziye Telefonu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın başkenti Tahran’da şehit edilen Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin eşi ve çocuklarıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmenin detayları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından duyuruldu.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DUYDUĞU ÜZÜNTÜYÜ İFADE ETTİ”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tahran’da gerçekleştirilen hain bir suikast sonucu şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin eşi ve çocukları ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye’nin acı bir şekilde hayatını kaybetmesinin ardından duyduğu derin üzüntüyü içten bir şekilde ifade etti.

NE OLMUŞTU

İsmail Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı düzenlediği bir basın toplantısında, Heniyye’nin Tahran’daki konutuna yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu olay, uluslararası alanda büyük yankı uyandırırken, İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tuttu. Öte yandan, İsrailli yetkililerin konu hakkında herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındığı gözlemlendi.

İsmail Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı. Heniyye’nin liderliği, Filistin direnişinde önemli bir rol oynamıştı ve bu tür olaylar, bölgedeki siyasi dinamikleri derinden etkiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsmail Heniyye’nin Ailesine Taziye Telefonu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin