1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İnsan Hakları ve Gazze Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İnsan Hakları ve Gazze Açıklamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Haber Merkezi – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programlarına hız kesmeden devam ediyor. Bugün Beştepe’de toplanacak olan Kabine toplantısı öncesinde, AK Parti İnsan Hakları Eğitim Programı’na katılarak burada önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, insan hakları konusundaki görüşlerini ve dünya gündemindeki gelişmeleri değerlendirerek, toplumsal barışın sağlanması için atılması gereken adımları vurguladı.

Erdoğan, konuşmasında şunları ifade etti:

“İnsan hakları fikrinin muhafazası, geliştirilmesi ve saldırılara karşı korunması, toplumsal barışın teminatıdır.” Çevremizde meydana gelen gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Programımız, dünyada ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı bir dönemde gerçekleştiriliyor. Uluslararası sistemde ciddi bir güç boşluğu söz konusu. Bir ahlak ve vicdan kaybı ile karşı karşıyayız. Hepimizi ürkütmesi gereken kan, zulüm, savaş ve çatışma manzaraları adeta sıradan hale gelmiştir. İnsanlığın ortak güvenliğini sağlamak amacıyla tesis edilen kurumlarda, normlar gün geçtikçe değer kaybetmektedir.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Kural temelli sistemin çöküşüne tanıklık ediyoruz. Bu kötü gidişatı tersine çevirecek adımlar atılmıyor. Ne Irak’ın işgali ne de Rusya-Ukrayna savaşı gibi büyük olaylardan gerekli dersler çıkarılmadı. Küresel sistemi adalet eksenli revize edecek, yaşam hakkı dahil olmak üzere hak ihlallerinin önüne geçecek hiçbir çaba gösterilmiyor. Bu kayıtsızlık karşısında patlak veren her kriz, bir öncekini aratmaktadır. Gazze krizi ile birlikte küresel sistem iflas bayrağını çekmiştir. Gazze, tüm dünyada maskeleri indirmiş ve on yıllardır örnek gösterilen kurumların içinin ne kadar boş olduğunu ortaya koymuştur.”

“BATILI ÜLKELER İSRAİL’İN SOYKIRIM POLİTİKASININ SUÇ ORTAĞI”

Erdoğan, Gazze’de Filistin halkının maruz kaldığı soykırıma dikkat çekerek, “Artık kelimeler bu durumu anlatmaya yetmiyor. Soykırımın üzerinden tam 10 ay geçti. Bu süre zarfında 16 binden fazla çocuk hayatını kaybetti, 40 bin masum insan şehit oldu. Enkaz altındaki on binden fazla şehidin naaşına ulaşılamıyor. Ayrıca ağır yaralı durumda olan 100 bine yakın insan var.” dedi.

“İsrail, Gazzelileri sadece kurşunlarla öldürmüyor; aç, susuz ve gıdasız bırakarak da katlediyor. Azgınlaşan bir haydut devlet, avuç içi kadar toprak parçasına sıkıştırdığı 2.3 milyon insana karşı 300 gündür barbarlığın her türlüsünü sergiliyor. Bu zulüm karşısında BMGK’dan ses yok. Yasak savma kabilinden güya bir karar aldılar ama uygulamak için kıllarını bile kıpırdatmıyorlar. Batılı ülkeler ise açıkça İsrail’in soykırım politikasının suç ortağıdır. Katilleri alkışlayarak alenen destekliyorlar.”

Erdoğan, tarih önünde bu durumu değerlendirdiğinde, “Tarih, kimin nerede durduğunu çok net bir şekilde kaydediyor. Nasıl ki 85 yıl önce Hitler’in Nazi Parlamentosu’nda yaptığı soykırım konuşmasını alkışlayanlar utançla hatırlanıyorsa, günümüz Hitler’i Netanyahu’yu alkışlayanlar da ömür boyu bu kara lekeyi üzerlerinden atamayacak.” şeklinde konuştu.

“İSMAİL HENNİYE SUİKASTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bedeli ne olursa olsun, hakkı tutup kaldırmanın derdindeyiz. Filistin sınavından hem şahsen hem de ülke olarak alnımızın akıyla çıkmanın samimi gayreti içindeyiz. 40 bin insanın ölümünden sorumlu olanları kırmızı halıyla karşılamak son derece basiretsizliktir. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye kardeşimizin İran’ın başkenti Tahran’da şehit edilmesi, alkışlanacak bir durum olamaz. O korkunç görüntüler, Filistin halkını derinden yaralamakla kalmamış, daha da kötü bir şekilde Netanyahu’yu şımartmıştır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Bütün dünya kamuoyu, İsrail’in ateşkese ikna olmasını beklerken, sonuçta müzakerecinin kalleş bir suikastle şehit edilmesi olmuştur. Akıl ve izan sahibi hiçbir kimse böyle bir durumu normal karşılayamaz. Ramazan Bayramı’nın 1. gününde çocukları ve torunları yine şehit edilmişti. Çarşamba günü ise şehitler kervanına bizzat kendisi katıldı. İsmail Haniye’nin şehadetiyle birlikte Filistin direnişinin gurbetteki kahramanlarına bir kahraman daha eklenmiştir.” dedi.

Ayrıntılar geliyor…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İnsan Hakları ve Gazze Açıklamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin