1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de Önemli Mesajlar Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de Önemli Mesajlar Verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’deki temaslarını sürdürerek önemli toplantılara katılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’na katılan Erdoğan, burada katılımcılara hitap ederek gündeme dair çarpıcı mesajlar verdi.

Mahmud Abbas Hakkında Dikkat Çeken Sözler

Erdoğan, konuşmasında İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmaya sert bir dille tepki gösterdi. Mahmud Abbas hakkında dikkat çeken ifadelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşanan katliamların sorumlusunun Netanyahu olduğunu vurguladı.

“ABD Adına Bizler Utandık”

Erdoğan, “Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek, yalanlarını elleri şişinceye kadar alkışlamak Amerika için büyük bir akıl tutulmasıdır. Gördüklerimiz karşısında insanlık adına biz utandık.” şeklinde konuştu. Bu sözleriyle, uluslararası siyasetteki adaletsizliklere dikkat çekti.

“Abbas’ın Bizden Özür Dilemesi Lazım”

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı siyasi partiler diyorlar ki ‘Hükümet Filistin Başkanını Türkiye’ye davet etsin ve Parlamento’da konuştursun.’ Size davet etmediğimizi kim söylüyor?. Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi?” ifadelerini kullandı.

“Ayder’i Eski Güzelliğine Kavuşturduk”

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan diğer başlıklar ise şunlardı:

  • Toplam tutarı 1,6 milyar lirayı bulan hizmet ve yatırımların Rize’ye ve halkına hayırlı olmasını diledi.
  • Ayder’e yapılan yatırımı çok önemsediğini belirterek, “Ayder’i doğa koruma projemizle şanına yakışır bir hale getireceğiz demiştik, sözümüzü tuttuk. Ayder’i eski güzelliğine kavuşturduk, inşallah yarın orada olacağız.” dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı

Rize’ye hasret gidermek amacıyla bulunduğunu ifade eden Erdoğan, “Yakın çevremizde yaşanan olayları siz de görüyorsunuz. Rusya-Ukrayna, bizim Karadeniz’deki komşularımız. 2,5 yıldır süren savaşta on binlerce insan öldü. Batılı savaş baronları dışında bundan kimse hayır görmedi. Biz barış için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. İki komşu arasında dengeli bir politika izleyerek savaşın Karadeniz’e sirayet etmesine engel olduklarını belirtti.

İsrail’in Gazze Katliamı

7 Ekim’den bu yana Türkiye’nin insanlığın vicdanı haline geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimseden çekinmeden Gazze’li ve Filistin’li kardeşlerimiz için harekete geçtik. Bölgeye en fazla yardım malzemesi gönderen ülkeyiz. İsrail’in katliamlarını tüm dünyaya anlattık. Batı dünyası ise İsrail’in yanında yer aldı.” sözlerini sarf etti. ABD’deki o rezil sahneleri gördüklerinde insanlık adına utandıklarını vurguladı.

Terörle Mücadele

Her alanda tam bağımsız bir Türkiye hedefi için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Son 22 yılda çok çalıştık. İhanetlere rağmen önemli başarılara imza attık. Terörle mücadelede önemli bir noktaya geldik. Terör örgütlerinin mevcudiyetini sınır içinde neredeyse bitirdik.” dedi.

Ekonomideki Gelişmeler

Ekonomik zorlukların farkında olduklarını belirten Erdoğan, “Geçen yıl ortaya koyduğumuz OVP’nin etkilerini görüyoruz. Merkez Bankası rezervemiz hiç olmadığı kadar artıyor. İşsizlik oranı bir önceki yıla göre azaldı ve yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleşti.” diyerek ekonomideki pozitif gelişmelere dikkat çekti. Türkiye’nin gelecekte çok farklı bir ülke olacağına dair inancını vurgulayarak, “Felaket tellallarına kulak asmayın. Türkiye’ye düşmanlık besleyenlerin oyunlarına lütfen gelmeyin.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de Önemli Mesajlar Verdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin