1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muharrem Orucu Açma Lokması Programında Aşure Günü’nü Kutladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muharrem Orucu Açma Lokması Programında Aşure Günü’nü Kutladık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Mah-ı Muharrem Oruç Açma Lokması programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aşure Günü’nü birlikte kutlama fırsatı buldukları için büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Erdoğan, sofradaki herkese teşekkür ederek, “Öncelikle Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’ya salat, onun ehlibeytine ve her biri kutup yıldızlarımız olan dostlarına selam olsun diyorum” dedi.

Erdoğan, Hazreti Hüseyin ve 72 yoldaşının Kerbela’da yaşadığı trajedinin yıl dönümünde rahmetle anıldığını belirterek, Muharrem Ayı’nın Müslümanlar için önemine vurgu yaptı. “Ehlibeyt sevgisi bize peygamberimizin bir emridir” diyen Erdoğan, Kerbela trajedisinin hala yürekleri burkan bir acı ve matem olduğunu ifade etti.

  • Resulü Ekrem Efendimiz’in torunları İmam Hasan ve İmam Hüseyin’e olan sevgisine değinen Erdoğan, ehlibeyt sevgisinin Müslümanlar için önemli bir değer olduğunu vurguladı.
  • Muharrem’in aynı zamanda birlik ve beraberliğin pekiştirildiği bir ay olduğunu belirten Erdoğan, Türk milletinin ehlibeyt sevgisine sahip çıkarak kardeşlik bağlarını güçlendirmesi gerektiğini ifade etti.

“Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem orucunu açmanın sevincini yaşadığını belirterek, dualarını da esirgemedi. “Rabb’im, Hazreti Hüseyin ve dostlarının matemini paylaşan canların dünya ve ahiretlerini mamur eylesin. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun” şeklinde dua eden Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muharrem Orucu Açma Lokması Programında Aşure Günü’nü Kutladık
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin