1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan BM 77. Genel Kurulu’nda dünyaya sesleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM 77. Genel Kurulu’nda dünyaya sesleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 77. Genel Kurulu’nda konuşma gerçekleştiriyor. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Dönüm noktası temasını isabetli buluyorum. Dünyamız kritik bir dönemden geçiyor. Koronavirüs ile aldığımız dersleri uluslararası dayanışmanın önemini gösterdi. 161 ülkeye hiçbir ayrım gözetmeden destek sağladık. Paris Anlaşmasını geçtiğimiz yıl onayladık. BM Biyolojik çeşitliliğinin korunması sözleşmesine ev sahipliği yaparak bu alanda da öncü rol oynamayı sürdüreceğiz. Rusya-Ukraya savaşı ile birlikte, artan enerji gıda ve enflasyon baskını dünya çapında tüm ekonomileri etkilemektedir. Gelişmeler enerji arzını yeniden gündeme taşıdı. Türkiye olarak enerji konusuna rekabet değil, iş birliği olarak baktık. Çok sayıda proje hayata geçirdik. Bu adımların isabeti ve önemi son gelişmelerle bir kez daha anlaşılmıştır. Dünya nüfusunun 5’te 1’i hala açlığın ve yoksulluğun pençesinde.

İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu karanlık tabloyu aydınlatmanın yegane yolu uluslararası işbirliğini güçlendirmektir. Ortak gündem ile harekete geçmemiz gereken bir döneme girdik. Türkiye olarak bu iradeyi, Rusya-Ukrayna savaşının meydana getirdiği sarsıntılarla mücadelde de ortaya koyuyoruz. Bugün de yaşanan krizin çözümünde diplomasinin anahtar rolüne vurgu yapıyoruz. Tarafları önce Antalya’da sonra İstanbul’da bir araya getirdik.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM 77. Genel Kurulu’nda dünyaya sesleniyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin