1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baba Ocağını Ziyaret Etti ve Annesinin Anılarını Paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baba Ocağını Ziyaret Etti ve Annesinin Anılarını Paylaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baba Ocağını Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baba Ocağını Ziyaret Etti

İHA Baba ocağı Rize’ye ziyarete giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneysu ilçesinde konakladığı konutundan sabah saatlerinde çıkarak baba ocağındaki komşularını ziyaret etti. Birçok programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilat mensupları ve halka sesleneceği konuşma öncesi merhum annesi Tenzile Erdoğan ile ilgili bir anısını paylaştı. Dinleyenleri hüzünlendiren bu anıda Erdoğan, annesinin çarıklarının eskimemesi için yalınayak yürüdüğü günlerden bugüne gelindiğini ifade etti.

AKRABASI O GÜNLERİ ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarından Nermin Çetinoğlu, merhum Tenzile Erdoğan’ın kendi annesiyle birlikte yaşadıkları o günleri anlattı.

“ARON TEPESİNE YALINAYAK ÇIKARLARDI”

Nermin Çetinoğlu, annesinin merhum Tenzile Erdoğan ile birlikte çarıkların yırtılmaması için Aron Tepesi’ne kadar yalınayak yürüdüklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın annesi Tenzile, hala benim annemin dayısının kızı oluyor. Annem ile Tenzile, birlikte yola çıkarlardı. Çarıklarını sepete koyarlardı. Aron Tepesi’ne kadar yalınayak yürüyerek giderlerdi. Oradan sonra çarıklarını giyerlerdi ve Rize’ye kadar inerlerdi. Orada hamsi, tuz gibi gıdalar alarak sepetlerine koyarlardı.”

“ÇARIKLAR YIRTILMASIN DİYE GİYMEZLERDİ”

“Tekrar gelirlerdi Aron Tepesi’ne. Tekrar çarıklarını çıkararak yalınayak yürümeye başlarlardı. O zaman yoksulluk vardı. Çarıklara sert olduğu için suya koyarak yumuşatırlardı. Yumuşattıktan sonra giyerek Rize’ye inerlerdi. Rize’nin merkezi daha hareketli olur diye giyerlerdi. Merkeze yalınayak gitmezlerdi. Çarıklar tepeye gidene kadar yırtılmasın diye giymezlerdi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baba Ocağını Ziyaret Etti ve Annesinin Anılarını Paylaştı

“PARANIN NASIL BİR ŞEY OLDUĞUNU BİLMEZDİK”

“O zaman yoksulluk vardı. Merkeze bizi yalınayak görmesinler diye çarıkları giyerlerdi. Arkalarında sepetlerle giderdi. Senede bir mısırları kazardık. O zaman başka bir şey yoktu. O mısırları toplayarak değirmene götürürdük. Ondan sonra mısır ekmeği yerdik. O zaman bolluk yoktu. Şimdi çayımız var, her şey elimizin altında. Tenzile hala, eskiden annemin yanına gelirdi. Paranın nasıl bir şey olduğunu bile bilmezdik. 15 yaşındaydım o zaman. Cebime 1 lira girmezdi. Şimdiki çocuklar eskisi gibi değil. O zaman fakirlik vardı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baba Ocağını Ziyaret Etti ve Annesinin Anılarını Paylaştı

“TENZİLE HALAMIZI ÇOK SEVERDİK”

Tenzile Erdoğan’ı o zamanlar çok sevdiklerini belirten Çetinoğlu, “Tenzile hala, çocuklarıyla beraber İstanbul’dan gelirdi. Bize gelirlerdi. Tenzile hala, oğulları Tayyip Ağabey’i, Mustafa Ağabeyi getirirdi. Onlar o zaman çocuktu. Biz onlara hürmet ederdik. İstanbul’dan geldiler diye. Tenzile Hala’nın Güneysu’da babasından kalma bir çay arazisi vardı. Oraya giderdik. Beraber çay toplardık. Biz o zaman Tenzile halayı çok severdik. İstanbul’dan geldiklerinde annem onlara çok hatır ederdi.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN O ANIYI ANLATTI

Merhum annesi Tenzile Erdoğan’ın merkeze inmek için yalınayak yürüdüğü anısını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anam Vonit sırtlarından çarşıya gelirken, tabii o zaman çarık giyiyorlar ama çarığı evde giymezlerdi. Aron Tepesi’ne gelinceye kadar yalınayak, Aron Tepesi’ne gelince orada onu suya sokar, yumuşatır, oradan çarığını giyerek çarşıya öyle inerlerdi.”

“BİZLER O ANADAN DOĞDUK”

“Bak, ne günlerden ne günlere geldik. Ve Rabbim lütfetti, o anadan bizler doğduk. Mekanı cennet olsun inşallah. Şu anda gayrisafi milli hasılası 1 trilyon 411 milyara çıkmış bir Türkiye var. Biz göreve geldiğimizde böyle bir para yoktu. İhracatımız 36 milyon dolardı, ama şimdi artık iki 250’yi yakaladık. Daha iyi olacak.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baba Ocağını Ziyaret Etti ve Annesinin Anılarını Paylaştı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin