1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaz Tersanesi’nde Denizcilik Hedeflerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaz Tersanesi’nde Denizcilik Hedeflerini Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaz Tersanesi’nde Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni’ne katılarak, önemli mesajlar verdi. Burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin denizcilik alanındaki hedefleri ve Mavi Vatan konusundaki atılımlarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yaklaşık 138 yıllık hayali olan kendi denizaltısını inşa etme hedefinin MİLDEN Projesi ile gerçeğe dönüşmesini umduklarını belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

  • “Deniz Kuvvetlerimizin gücünü ve etkinliğini artıracak gemilerin teslimi ve Aksaz Tersanesi Komutanlığımızın hizmete girişi vesilesiyle bir aradayız. Bu özel günde, tersane komutanlığımızla birlikte ordumuz için kritik öneme sahip olan Pirireis denizaltımızı hizmete alıyoruz.”
  • “Hızırreis denizaltımıza bayrak çekiyor ve seyr testlerini başlatıyoruz. Ayrıca, Muratreis denizaltımızın havuz donatım faaliyetlerine de başlıyoruz. Ek olarak, 2-3-4 numaralı akaryakıt gemileri ile 3 bin tonluk denizaltı havuzunu da hizmete sunuyoruz.”
  • “Kahraman ecdadımızın emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek ve hak ettiği yerlere ulaştırmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili olan, tüm dünyanın dikkatinin üzerinde yoğunlaştığı bir ülkeyiz.”
  • “Asırlar boyunca küresel güç mücadelelerine ev sahipliği yapmış bir coğrafyanın tam merkezindeyiz. Bu topraklardaki bin yıllık varlığımızı, şehitlerimizin mübarek kanlarına ve fedakarlıklarına borçluyuz.”
  • “Topraklarımızda huzur içinde var olabilmek için, hem Mavi Vatan’da hem de uzak coğrafyalarda güçlü ve etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu anlayışla, 2002 yılından bu yana ‘Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu’ anlayışıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini her alanda güçlendirmek için çalışıyoruz.”
  • “Bugün burada olduğu gibi, Türkiye’nin attığı adımları dostlarımız gıptayla, kardeşlerimiz minnet ve destekle, muarızlarımız ise korkuyla takip etmektedir. Ordumuzu güçlendirme hedefimizin bel kemiğini, donanmamızın kapasitesini ve caydırıcılığını artırma çabalarımız oluşturmaktadır.”
  • “Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü platform ve sistemin tedariki için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Projesi tamamlanan, yapımına başlanan, modernize edilen veya teslim alınan her bir gemiyle donanmamızı hedeflediğimiz seviyeye bir adım daha yaklaştırıyoruz.”
  • “Deniz Kuvvetlerimizin stratejik unsurlarının başında denizaltılarımız bulunmaktadır. Bugün hizmete giren TCG Pirireis, 6 adet havadan bağımsız tahrik sistemine sahip denizaltılarımızın ilki olma özelliğini taşımaktadır. Pirireis denizaltımızda, şimdiye kadar 380’in üzerinde fabrika liman ve seyir kabul testi başarıyla gerçekleştirilmiştir.”

Ayrıntılar geliyor…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaz Tersanesi’nde Denizcilik Hedeflerini Açıkladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin