1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çukurova Uluslararası Havalimanı Resmi Olarak Açıldı

Çukurova Uluslararası Havalimanı Resmi Olarak Açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çukurova Uluslararası Havalimanı Açıldı

Çukurova Uluslararası Havalimanı Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’in Tarsus ilçesinde inşa edilen ve yapımı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın resmi açılışını gerçekleştirdi. Bu, Türkiye’nin 58. havalimanı olma özelliğini taşıyor.

Çukurova Uluslararası Havalimanı Resmi Olarak Açıldı

Seferler Başladı

Havalimanı, ağaç formunda tasarlanan modern hava kontrol kulesi ile dikkat çekiyor. Çukurova’nın narenciye meyvelerinden ilham alınarak seçilen turuncu renk ve bölgenin simgesi olan pamuk motifleri ile süslü bu yeni havalimanında uçuş seferleri başladı.

Çukurova Uluslararası Havalimanı Resmi Olarak Açıldı

İlk Sefer Gerçekleştirildi

Açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanına ilk inişin gerçekleştirilmesine tanıklık ettiler. Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan havalanan “TK2462” sefer sayılı uçağı, saat 11.43’te havalimanına iniş yaptı. THY’nin 15 Temmuz Demokrasi Zaferi anısına “Gölbaşı” adını verdiği uçak, havalimanına inen ilk uçak oldu. Ardından, Pegasus Hava Yolları’nın Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde filosuna kattığı “Cumhuriyet” isimli İzmir’den kalkan “PGT3010” sefer sayılı uçağı da piste ulaştı.

Su Püskürtme Seremonisi Düzenlendi

İlk uçakların inişi, geleneksel su püskürtme seremonisi ile kutlandı. Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan ilk kalkan sefer ise buradan aldığı yolcularla İstanbul’a dönmek üzere havalanan THY’nin “Gölbaşı” uçağı oldu.

8 Milyon Yolcu Kapasitesine Sahip

Çukurova Havalimanı, yaklaşık 244.5 milyon euro yatırım bedeli ile yap-işlet-devret modeliyle inşa edildi. Havalimanının 25 yıl içinde 297 milyon 100 bin euro kira geliri sağlaması bekleniyor. Yıllık 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olan bu havalimanı, Adana ve Mersin başta olmak üzere Çukurova bölgesinin ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacak.

Çukurova Uluslararası Havalimanı Resmi Olarak Açıldı

Ticaret Hacmini İki Katına Çıkaracak

800 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan havalimanı, 3 bin 500 metre uzunluğundaki CAT-II standartlarında piste sahiptir. Türkiye’nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olarak değerlendiren uzmanlar, bu havalimanının bölgenin turizmine ve ticaretine önemli katkılar sağlayacağını vurguluyor. Ayrıca, Türkiye’nin kargo alanındaki ikinci büyük hubı olmasının yanı sıra Orta Doğu’ya açılan önemli bir kapı olması hedefleniyor. Kargo trafiğinde yaşanacak artışla, ticaret hacminin iki katına çıkması öngörülüyor.

110 Bin Metrekarelik Kapalı Alana Sahip

Çukurova Havalimanı, 110 bin metrekare kapalı alan sunan modern bir terminal binasına sahiptir. 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu ile donatılmıştır. Hava taşımacılığı sayesinde özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatı sağlanarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı olunacaktır. Yerel işletmelerin küresel pazarlara entegrasyonu kolaylaşacak ve ihracat potansiyelleri artacaktır.

Çukurova Uluslararası Havalimanı Resmi Olarak Açıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çukurova Uluslararası Havalimanı Resmi Olarak Açıldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin