1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Covid-19 hastalığını atlatanlarda fizik tedavinin 7 temel yararı

Covid-19 hastalığını atlatanlarda fizik tedavinin 7 temel yararı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

Covid-19’un belirtilerine kısaca değinirsek hastaların çoğunda gerek akciğer tutulumuna bağlı gerekse de uzun süreli solunum desteğine bağlı kalmaları sonucu gelişen solunum sorunları oluşuyor. Çoğu vakada görülen yoğun eklem ve kas ağrıları mevcut.

Uzun süreli öksürük ataklarının sonrasında gelişen boyun, sırt ve göğüs ağrıları gözleniyor. Hareketsizliğe bağlı gelişen özellikle diz ve kalçalarda, kas kuvvetinin azalmasıyla meydana çıkan ağrılar oluşuyor.

Bunlarla birlikte, kondisyon sorunları, kas gücü kayıpları, yoğun bakım sonrası gelişen omuz problemleri, denge ve koordinasyonda kayıplar gibi birçok belirti ortaya çıkabiliyor. Peki, fizik tedavi ve rehabilitasyonun Covid-19 hastalığı atlatanlar üzerindeki etkisi ne, nelere iyi geliyor?

1-Hastaların akciğer kapasitelerini geliştiren egzersiz ve germe yöntemleri, hastaların kaybettikleri rahat solunumu onlara tekrar kazandırır.

2-Kronik ağrıya yönelik uygulanan fizik tedavi, ağrının azalmasını hızlandırır.

3-Sırt ve göğüs bölgesine yönelik germe ve bölgesel solunum egzersizleri, hem nefesi düzenler hem de bu bölgede oluşan gerginliği çözer.

4-Kalça ve dize yönelik egzersizler ve tedavi, kasların kuvvetini artırarak eklemlere binen yükleri, ağrıları azaltır.

5-Uzman fizyoterapistler tarafından hazırlanacak egzersiz ve aktivite programları hem kondisyonsuzluğa iyi gelir hem de hastalara uzun vadeli egzersiz alışkanlığı kazandırır.

6-Yoğun bakım hastalarında sıklıkla görülen omuz ağrıları, fizik tedavi ile geçer..

7-Uzun süreli yatak istirahati sonucu gelişen denge ve kondisyon kayıpları, denge egzersizleri ve tüm bedene yönelik egzersiz programlarıyla iyileşir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Covid-19 hastalığını atlatanlarda fizik tedavinin 7 temel yararı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin