1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Çocukluk travmasını atlatmanın 5 yolu

Çocukluk travmasını atlatmanın 5 yolu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaralarınızı bir parçanız olarak kabul edin

Yaraları kabul etmek demek onlara iyice bakmak, onları gözlemlemek ve böyle sorunları çözümlemeyi bilmenin insan varlığının bir parçası olduğunu kabul etmektir. Acıları saklamanın yapabileceğiniz en iyi şey olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu durum acılarınızı reddetmeye sebep olur ve yaranız gittikçe daha da derinleşir. Şunu bilmelisiniz ki bir şeyler sizi üzdüğü için ne kötü ne de iyi bir insansınız. Yaralarınızı kabul ederseniz gerçekten ihtiyacınız olan şeyin ne olduğunu öğrenirsiniz ve bu da alacağınız en büyük faydadır. Bunu yapmazsanız depresyon, sinir bozukluğu ve güvensizlik gibi uzun süreli problemler geliştirebilirsiniz.

Kızgınlık duygularınıza izin verin

Acınız derinleştikçe sizi üzen kişiyi suçlamanız ve ona kızgınlık duymanız bir o kadar normalleşir. Bu durumda kendinize kızgın olmak için izin verin ama aynı zamanda onları affetmeyi de öğrenin. Kızgınlık duygularınızla savaşmayı denemezseniz sadece acılarınızı bastırır hale gelirsiniz bu da nefrete ve alınganlığa dönüşebilir. Bunlar sağlığınız için zararlı duygulardır.

Dönüşüm kabul ile başlar

Hayatınızda yaşadığınız her durum-deneyim size bir şey öğretti. Ancak ego hayatınızı zorlaştırabilir, fakat düşünceleriniz ve davranışlarınız ile bunu kolaylaştırmayı öğrenebilirsiniz. Her değişim büyük bir çaba isteyecektir, ama geleceğe bakıp kendinizi reddetmenin değiştirmeniz gereken bir şey olduğunu öğrenmeniz gerekir.

Hayatınıza nötr bakın

Yıllardır çocukluk travmaları nasıl beslediğinizi düşünmek için kendinize biraz zaman ayırın. Onlar orada siz fark etmeden hareketlerinizi kontrol ediyorlardı. Böyle bir durumda maskelerinizi bir kenara bırakın. Kendinizi yargılamayın veya eleştirmeyin.Yaralarınızı iyileştirmeye çalışırken her şeyi kendi önünüze koyun. Bu şekilde doğru yolda olduğunuzu anlarsınız ve bu yolculuğun önemli bir kalıntısı olarak artık saklama ihtiyacı duymadığınızı fark ettiğiniz için harika bir ilerleme hissi yaşarsınız.

Arkadaş çevrenize güvenin

Belki bunu kendi kendinize halledebileceğinizi düşündünüz, çünkü zaten bugüne kadar tek başınıza çok zor bir yoldan geçtiniz. Ama sizi seven ve sabırla destek veren birinin rahatını arkada bırakmanın hiç bir anlamı yok.Başkalarından alabileceğiniz destek sayısız engeli aşmak için inanılmaz derecede önemlidir. Onlara sarılmaktan kaçınıp kendinizi onlardan uzak tutmayın. Çocukluk travmaları sizin bir parçanız ve beraber içinde acısız ve üzüntüsüz yaşayabileceğiniz yeni bir alan kurabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocukluk travmasını atlatmanın 5 yolu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin