Çocuklarınızı Dijital Dünyada Korumanın Yolları!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moblobi.com

Sosyal medya: @Moblobi

1- Çocuklarınızla Konuşun:

Yapmanız gereken en önemli şey; teknoloji ve dijital dünyanın yararları ve zararları konusunda çocuklarınızla konuşmaktır. Kullandıkları uygulamalar, oynadıkları oyunlar, sosyal medyada edindikleri arkadaşlıklar, girdikleri internet siteleri ve dijitalde kişisel güvenlikleri konusunda, onları incitmeden, kırmadan ve yargılamadan bilgilendirin. Endişelerinizi dile getirin. Koyduğunuz tüm kurallar, sınırlamalar ve gözlemleri neden yaptığınızı onlara açıklayın.

2- Çocuklarınızı Kontrol Edin:

Belirli periyodlarda çocuklarınızın kullandıkları cihazlardaki internet tarayıcılarından girdikleri siteleri, yükledikleri uygulamaları, maruz kaldıkları içerikleri kontrol edin. Yaşına uygun olmayan zararlı içeriklere erişip erişmediğini denetleyin.

3- Zaman Sınırı Koyun:

Çocuklarınızın cihaz kullanım sürelerine mutlaka sınırlama getirin. Yemek yerken, uyumadan önce veya ders çalışırken; oyun oynamalarına veya sosyal medyada vakit geçirmelerine izin vermeyin. Günün belirli saatlerinde cihazları kullanmalarını sağlayın.

4- Sosyal Medyada Arkadaşları Olun:

Çocuklarınızın sosyal medya hesaplarında onların arkadaşları olun. Böylece yaptıkları paylaşımları, edindikleri yeni arkadaşları daha rahat gözlemleyebilirsiniz. Çocuklarınızın çevrimiçi ortamlarda ve sosyal medya sitelerindeki arkadaşlarını gerçek hayatta tanıyıp tanımadığınızdan emin olun.

5- İndirdikleri Uygulamalara Dikkat Edin:

Çocuklarınızın cihazlarına indirdikleri uygulamalar konusunda dikkatli olun. Çünkü bazı uygulamalar fotoğraflarına, rehber veya özel kişisel bilgilerine erişim sağlayabilir. Bu sebeple indirdiği uygulamaları mutlaka App Store veya Google Play Store’dan indirmesi gerektiği konusunda onu uyarın. Hatta mümkünse tüm uygulamaları mutlaka birlikte yükleyin.

6- E-Postalar Konusunda Uyarın:

Çocuğunuzu tanımadıkları kişilerden eğelen e-postaları açmamaları konusunda onları uyarın. Özellikle e-postalar aracılığıyla yapılan bilgi hırsızlıkları konusunda dikkatli olmalarını belirtin. Herhangi bir şekilde e-postalar yoluyla gelen bağlantılara tıklamamalarını; bilgi paylaşımında bulunmamalarını mutlaka paylaşın.

7- Kameralara Dikkat Edin:

Bilgisayar veya mobil cihazlardaki kameralara erişmek isteyen uygulamalardan uzak durması konusunda uyarıda bulunun. Özellikle kameraya erişimi gerekmeyen bazı uygulamaların eğer böyle bir isteği olursa şüphe ile yaklaşması konusunda onu uyarın.

8- Gizlilik Ayarlarını Düzenleyin:

Çocuğunuzun kullandığı cihazlardaki gizlilik ayarlarını mutlaka düzenleyin. Ayrıca kullandığı sosyal medya hesapları ve uygulamalardaki gizlilik ayarlarını da mutlaka yapın. Çocuğunuzun paylaştığı içerikleri veya maruz kalacağı içerikleri düzenleyin. Hesaplarının gizliliğini sağlayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklarınızı Dijital Dünyada Korumanın Yolları!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin