1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Çocuğunuzun aşılarını salgın bitince yaptırmanın zararları

Çocuğunuzun aşılarını salgın bitince yaptırmanın zararları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

Bulaşıcı hastalıklardan korunmada en etkili yöntemin aşı olduğuna dikkat çeken Mehmet Ceyhan, dünyada şu ana kadar halk sağlığı alanında gerçekleştirilmiş 10 büyük keşifte aşının birinci sırada yer aldığının altını çizdi.

Mehmet Ceyhan “COVID-19 salgınında gördük ki bir hastalığın mevcut aşısının olup olmaması o salgının büyüklüğünü ve dünyada oluşturduğu tehlikeyi çok ciddi oranda etkiliyor.

‘Salgın bitince yaptırırım demeyin’ çünkü…

Çocukların aşılarının zamanında yapılması çok önemli. Aşılar hemen etkisini göstermediği için salgın bittiğinde yapılması, çocukların başka tehlikelere açık olmasına neden olabilir.

’13 aşıyı zamanında yaptırın’

Dolayısıyla bu dönemde bile aşılama hizmetlerinin devam etmesi gerekiyor. Bakanlık şemasında yer alan 13 aşıyı zamanında yaptırmalıyız.

Çocukluk çağı aşıları sayesinde sadece ülkemizde yılda yaklaşık 14 bin, dünyada ise her yıl 2-3 milyon ölüm engelleniyor” dedi.

‘Aşı tereddüdü tartışılacak bir konu değil’

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2019 yılında toplumu bekleyen en büyük 10 tehlikenin başına aşı kararsızlığını koyduğunu da belirten Ceyhan, “İlaçların kullanılması sadece o hastalığı yaşayanları etkiler ancak aşıların yapılıp yapılmaması toplumların sağlığını. Bu yüzden aşı tereddüdü tartışılacak bir konu değil” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuğunuzun aşılarını salgın bitince yaptırmanın zararları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin