1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çinli Otomotiv Devi BYD, Türkiye’ye 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Çinli Otomotiv Devi BYD, Türkiye’ye 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin merkezli otomotiv devi BYD, Türkiye’ye 27 yıl aradan sonra doğrudan bir otomotiv yatırımı yapacak. BYD, Türkiye’ye yapacağı 1 milyar dolarlık yatırım ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Yıllık 150 Bin Adet Kapasiteli Fabrika Kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan anlaşmaya göre, BYD’nin Türkiye’de kuracağı otomotiv fabrikası yıllık 150 bin adet kapasiteye sahip olacak. 2026 yılından itibaren elektrikli ve plug-in hibrit modeller üretilecek.

BYD Yöneticisi Stella Li’den Açıklamalar

BYD Başkan Yardımcısı ve BYD Amerika CEO’su Stella Li, Türkiye’nin potansiyeline vurgu yaparak, “Çinlilerle Türkler birbirine çok benziyor. Aile değerlerine önem verdiğimiz gibi eğitime de önem veriyoruz. Bu ülkede çok fazla genç ve yeşil teknolojiye yönelik bir tutku var.” şeklinde konuştu.

“İstanbul, Dünyanın Tek Şehri”

Li, Türkiye’nin coğrafi konumuna da dikkat çekerek, “İstanbul, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan dünyanın tek şehri. Türkiye’nin üretim gücü ve kaliteli iş gücü, burayı üretim merkezi olarak öne çıkarıyor.” dedi.

BYD Fabrikası ve Üretim Detayları

BYD’nin Manisa’da kuracağı üretim tesisi için 8 ila 12 farklı modelin üretim planlandığını belirten Li, “Burada en ileri teknolojiyi kullanarak büyük bir üretim merkezi oluşturmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Teknoloji Merkezi Olması Hedefleniyor

Türkiye'nin Teknoloji Merkezi Olması Hedefleniyor

Li, Türkiye’de yerel ortaklarla çalışacaklarını ve ülkenin geleceğin teknoloji merkezi haline gelmesine katkı sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca Türk tüketicilere özel tasarımlar ve yenilikler getireceklerini dile getirdi.

BYD ve Türkiye Arasındaki İşbirliği

BYD ve Türkiye Arasındaki İşbirliği

BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye değinen Stella Li, Türk devlet kurumlarıyla uyum içinde çalıştıklarını ve Türkiye’deki profesyonellikten etkilendiklerini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çinli Otomotiv Devi BYD, Türkiye’ye 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin