1. Haberler
  2. Genel
  3. Çinli Otomobil Üreticisi HiPhi’nin Avrupa Pazarındaki Zorlukları

Çinli Otomobil Üreticisi HiPhi’nin Avrupa Pazarındaki Zorlukları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli Otomobil Üreticilerinin Avrupa Pazarındaki Mücadelesi

Çinli Otomobil Üreticilerinin Avrupa Pazarındaki Mücadelesi

Son yıllarda birçok Çinli otomobil üreticisi, Avrupa pazarına girmek için büyük bir çaba sarf etmeye başladı. Bu süreçte dikkat çeken markalardan biri de 2019 yılında kurulan HiPhi. Henüz genç bir marka olmasına rağmen, özellikle elektrikli araçlarıyla geçen yıl Avrupa pazarına adım attı. HiPhi Z ve HiPhi X gibi modeller, genç müşteri kitlesini hedef almasıyla dikkat çekiyor. Ancak, markanın zor günler geçirdiği söylenebilir.

İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU

HiPhi, geçtiğimiz şubat ayında faaliyetlerini altı ay süreyle durdurma kararı alarak, durumu daha da kritik bir hale getirdi. Şirket, Çin’in Yancheng kentinde bulunan bir mahkemeye resmi olarak iflas başvurusunda bulundu. 30 Nisan tarihi itibarıyla borçlarını ödeyemediğini kabul eden HiPhi, bu durumun ardından mahkemeden aldığı karar doğrultusunda yeniden yapılanma aşamasına girmeye zorlandı. Mahkeme, başvuruyu 8 Ağustos’ta onaylayarak, HiPhi’nin yeniden yapılandırma sürecini başlattı.

PAZAR DARALIYOR

Yıllar süren hızlı büyümenin ardından, dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olma unvanına sahip Çin, tüketici talebindeki azalma ve artan ticari gerilimler nedeniyle yavaşlama dönemine girdi. Bu olumsuz durum, WM Motor ve zor durumda olan emlak geliştiricisi China Evergrande Group’un elektrikli araç bölümü gibi birçok şirketi çöküşün eşiğine getirdi. HiPhi gibi daha küçük oyuncular, yoğun rekabetin getirdiği baskılar nedeniyle ağır darbe alıyor ve bu süreçte birçok firma sektörden tamamen çekilme kararı alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çinli Otomobil Üreticisi HiPhi’nin Avrupa Pazarındaki Zorlukları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin