1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Çin’in Yapay Zeka Patentleri 378 Bine Ulaştı

Çin’in Yapay Zeka Patentleri 378 Bine Ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapay Zeka Teknolojilerinde Çin’in Liderliği

Yapay Zeka Teknolojilerinde Çin'in Liderliği

Son yıllarda yapay zeka (YZ) teknolojileri, dünya genelinde büyük bir hızla gelişim gösterdi. Birçok ülke, bu alanda rekabet edebilmek için ciddi yatırımlar yapmaya başladı. Yapay zeka alanında zirveye oynamak isteyen ülkeler arasında öne çıkan Çin, YZ temelli buluş patentleri konusunda da rakiplerine büyük bir fark atmayı başardı.

Xinhua ajansının haberine göre, Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi (CNIPA) yetkililerinden Gı Şu, başkent Pekin’de düzenlenen bir basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Gı, özellikle yapay zeka alanında yapılan buluşların patent sayısındaki artışa dikkat çekti.

PATENT SAYISI 378 BİNE ULAŞTI

Gı, 2023 yılının sonunda Çin’de yapay zeka temelli buluş patentlerinin sayısının, bir önceki yıla göre %40’tan fazla artış göstererek 378 bine ulaştığını belirtti. Bu durum, Çin’in YZ alanındaki hızlı ilerlemesini ve yenilikçi potansiyelini gözler önüne seriyor.

Ayrıca, Gı, Çin’deki temel dijital ekonomi sektörlerinde onaylanan patentlerin sayısının 406 bine yükseldiğini ifade etti. Bu sayı, ülkedeki toplam buluş patentlerinin yaklaşık %45’ini oluşturuyor. Gı’nın açıklamalarına göre, bu temel dijital ekonomi sektörleri, Çin’in gayrisafi yurt içi hasılasının %10’una önemli bir katkı sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’in Yapay Zeka Patentleri 378 Bine Ulaştı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin