1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Çin’in Uydu Bazlı Yüksek Hızlı İnternet Projesi

Çin’in Uydu Bazlı Yüksek Hızlı İnternet Projesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin, global iletişim pazarında yeni bir çağ açabilecek olan uydu bazlı yüksek hızlı internet projesini duyurdu. Ülke, yörüngeye fırlattığı 18 uydu ile, SpaceX’in Starlink gibi büyük oyunculara rakip olmayı hedefliyor. Shanghai Spacecom Satellite Technology şirketi tarafından geliştirilen bu proje kapsamında, geniş kapsamlı bir internet erişimi sunulması planlanıyor ve doğrudan Starlink‘e rakip olacak bir uydu takımyıldızı oluşturulacak.

Çin'in Uydu Bazlı Yüksek Hızlı İnternet Projesi

Proje 2030’da Tamamlanacak

Şirket, alçak yörüngede güçlü bir uydu ağı oluşturmayı hedefleyerek, 2027 yılına kadar küresel ağ erişimi sağlamayı ve 2030 yılında tüm bu uyduları fırlatarak projeyi tamamlamayı planlıyor. Çin’in bu projesi, özellikle kırsal alanlarda ve internet erişiminin kısıtlı olduğu bölgelerde yaşayan milyonlarca insanın yaşamını köklü bir şekilde değiştirebilir. Yüksek hızlı internet sayesinde bu bölgelerde yaşayan bireyler, eğitim, sağlık ve diğer temel hizmetlere daha kolay erişim sağlayabilecekler.

Mevcut durumda, Starlink’in yörüngede 6 binden fazla uydusu bulunuyor ve bu sayı gelecekte 42 bine kadar çıkabilir. Ancak ABD merkezli SpaceX’e ait bu uydular, şu anda Çin topraklarında kullanılmamaktadır. Bu durum, Çin’in kendi uydu projesi ile birlikte, ulusal internet bağımsızlığı hedefinin yanı sıra, iletişim alanındaki rekabeti de artırmayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’in Uydu Bazlı Yüksek Hızlı İnternet Projesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin