1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Çin’in ilk Mars aracından etkileyici yeni fotoğraflar geldi

Çin’in ilk Mars aracından etkileyici yeni fotoğraflar geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA) tarafından paylaşılan yeni Mars fotoğrafları net olmasıyla dikkat çekiyor. Ülkenin ilk Mars gezgini olan araçtan çekilen fotoğraflar ilgiyle karşılanıyor.

Zhurong tarafından çekilen ve kızıl gezegende ulusal bayrağı gösteren yeni görüntüleri yayımlayan Çin Ulusal Uzay İdaresi, aracın başarısını da gözler önüne seriyor.

KEŞİF BAŞARILI

Kızıl Gezegen’in kuru yapısını ortaya çıkartan bu fotoğraflar Çin’in ilk Mars keşif görevinin başarıya doğru yaklaştığını gösteriyor. Görüntüler, Pekin’deki bir törende paylaşıldı.

CNSA’nın paylaştığı bu fotoğraflrda Çin’in ilk Mars gezgini Zhurong’un iniş platformundan iniş alanına doğru gidişine kadar pek çok detayı gösteriyor.

Paylaşılan fotoğrafların detaylı ve oldukça net olması ise görevin başarısında önemli bir aşamaya gelindiğini gösteriyor.

ÜÇÜNCÜ ÜLKE OLMUŞTU

Öte yandan, Çin Ulusal Uzay Yönetiminden (CNSA) Zhurong’dan telemetri sinyalinin alındığı ve gezginin başarılı şekilde Mars’a indiği bildirilmişti. Bunun ardından başarılı bir şekilde çalışmalarına başlayan Mars aracı, ABD ve Rusya’nın ardından Çin, Mars’a gezgin yollayan üçüncü ülke olmuştu.

Global Times’ın Twitter hesabı üzerinden paylaşılan yeni görseller, aracın başarılı bir şekilde çalıştığını gözler önüne seriyor.

Yapılan paylaşımda :”China’s Zhurong rover sends back images from Mars” yazıyor. Çin’in Zhurong aracının Mars’tan footoğrafları bize ulaştırdığı vurgulanıyor.

Altı tekerlekli araç mayıs ayında Mars’ın kuzeyindeki Utopia Planitia bölgesine inmişti. Çin, böylece ABD’nin ardından Kızıl Gezegen’e uzay aracını başarıyla indiren ikinci ülke oldu.

Çinli bilim insanları, gezegenin kuzey yarımküresine indirilen aracın en az 90 Mars günü incelemelerini sürdürmesini planlıyor. Dünya’nın yaklaşık yarısı büyüklüğündeki Mars’ın, kendi etrafında dönmesi 24 saat 39 dakika sürüyor. Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), Mars’tan gelen fotoğrafları web sayfasında aktif bir şekilde paylaşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin’in ilk Mars aracından etkileyici yeni fotoğraflar geldi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin