Çin, Amerikan firmalarını Huawei konusunda uyardı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin hükümeti, aralarında Dell, Samsung ve Microsoft’un da bulunduğu büyük teknoloji firmalarına, Trump yönetiminin Amerikan teknolojisinin Çin şirketlerine satılmasına yasak getirmesine uymaları halinde bunun son derece büyük sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

2-

Geçtiğimiz günlerde ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaptırımların gevşetilebileceğini ve bunun için tek bir şartları olduğunu açıkladı.

3-

Öne sürdükleri tek şartın bir ticaret anlaşması olduğunu dile getiren Mnuchin, eğer ticaret anlaşması imzalanırsa kısıtlamaların azaltılabileceğini belirtti.

4-

Ancak Çin cephesi uzun sürenin ardından sessizliğini bozdu ve sert adımlar atmaya başladı.

5-

New York Times gazetesinin haberine göre, Çin hükümeti geçtiğimiz hafta Amerikan merkezli Dell ve Microsoft’un yanı sıra Güney Koreli Samsung’un başkanlarıyla düzenlediği toplantıda, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin ABD teknolojisinin Çinli şirketlere satışını yasaklaması konusunda işbirliği yapmaları halinde karşı bir hamle ile karşılaşabilecekleri konusunda uyardı.

6-

Çin hükümeti kısa bir süre önce ‘güvenilir olmayan yabancı şirketleri ve bireyleri’ içeren bir liste sunacağını açıklamıştı. Bu listenin Trump yönetiminin Çin markası Huawei’yi Amerika’da satışının yasaklanması kararının ardından alındığı biliniyor.

7-

Gazete toplantılar hakkında bilgiyi, isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki yetkiliden aldığını yazdı.

8-

New York Times, Microsoft sözcüsü Dominic Carr ve Dell sözcüsü Dave Farmer’ın toplantıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadıklarını da aktardı.

9-

Habere göre, toplantı Çin’in merkez ekonomik planlama ajansı, Ulusal Gelişim ve Reform Komisyonu ve Çin Ticaret, Endüstri ve Bilgi Teknoloji Bakanlığı yetkililerince düzenlendi.

10-

Toplantıda, yetkililerin ABD’li ve Çinli şirketler arasındaki teknoloji paylaşımını engellemenin küresel tedarik zincirini bozduğuna dikkat çekerek, bu uygulamayı sürdüren şirketlerin bunun sonuçlarıyla karşılaşabileceği uyarısı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin, Amerikan firmalarını Huawei konusunda uyardı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin