1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’li Belediyelerin Borç Sorunu ve Haciz Uygulamaları

CHP’li Belediyelerin Borç Sorunu ve Haciz Uygulamaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Belediyelerin Borç Sorunu Gündemde

Haber Merkezi, CHP’li belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarıyla ilgili gelişmeleri gündeme taşıyor. 24 Temmuz’da gerçekleştirilen AK Parti Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır.” şeklindeki açıklaması, yetkililerin harekete geçmesine neden oldu.

CHP’li Belediyelere Haciz Uygulamaları

Bu çerçevede birçok CHP’li belediyeye, içlerinde borç batağına saplananların da bulunduğu, haciz işlemleri uygulanmaya başlandı. Borç tahsili sürecinde, CHP’li Mersin, Samsun Atakum ve Foça’nın ardından Antalya Döşemealtı Belediyesi’ne de haciz geldi. Bu haciz uygulamaları, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısında tedirginlik yarattı.

Belediye Başkanlarının Talepleri

Toplantıda yer alan belediye başkanları, durumu Özel’e ileterek, özellikle borçların kaynağında tahsil edilme uygulamasının sonlandırılmasını talep ettiler. Başkanlar, açıkça “Toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor. Durum böyle giderse maaş ödeyemez hâle geliriz.” diyerek endişelerini dile getirdiler. Sorunun çözümü için Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini istediler.

Özel’in Kurmaylarından Gelen Baskılar

Özel'in Kurmaylarından Gelen Baskılar

Özel’e gelen bu talepler yalnızca belediye başkanlarıyla sınırlı kalmadı. Parti kurmayları da benzer bir baskı oluşturarak, belediyelere yönelik hâizlerin önüne geçilmesi ve faizlerin silinmesi adına Cumhurbaşkanı ile bir araya gelinmesi gerektiğini vurguladılar. Eğer bu baskılar sonuç verirse, seçimin ardından iki önemli isim, dördüncü kez bir araya gelme fırsatı bulmuş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’li Belediyelerin Borç Sorunu ve Haciz Uygulamaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin