1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’de Olağanüstü Kurultay ve Yeni Dönem Başlangıcı

CHP’de Olağanüstü Kurultay ve Yeni Dönem Başlangıcı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de Değişim Rüzgarı ve Olağanüstü Kurultay

CHP'de Değişim Rüzgarı ve Olağanüstü Kurultay

CHP, genel seçimlerde yaşadığı hezimetin ardından köklü değişimlere gitme kararı aldı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun girdiği kurultaylı seçimde sağ kolu Özgür Özel’e kaybetmesi, partideki dinamiklerin hızla değişmesine yol açtı. Yerel seçimlerde bazı il ve ilçelerde başarı gösteren CHP, bu kez olağanüstü kurultaya gitmeyi planlıyor.

CHP'de Olağanüstü Kurultay ve Yeni Dönem Başlangıcı

Özgür Özel’in İl Başkanları ile Görüşmesi

Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanlarıyla bir araya gelerek önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan bu toplantının ardından olağanüstü kurultay kararı alındı. Söz konusu kurultayın 6 ile 9 Eylül tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

CHP'de Olağanüstü Kurultay ve Yeni Dönem Başlangıcı

Parti Meclisi’nde Alınan Önemli Kararlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında toplanan Parti Meclisi, olağanüstü kurultayın 6-9 Eylül tarihleri arasında tüzük değişikliği ve program değişikliği çalışmalarını başlatma gündemiyle toplanmasına karar verdi. Bu çerçevede, Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü olan 4 Eylül günü kurultayın sembolik açılışı Sivas’ta gerçekleştirilecek. Açılış toplantısına Parti Meclisi üyeleri, Meclis Grubu ve İl Başkanları katılacak.

CHP'de Olağanüstü Kurultay ve Yeni Dönem Başlangıcı

Olağanüstü Kurultay, 6 Eylül’de resmi olarak başlayacak ve 9 Eylül’e kadar Ankara’da devam edecek. Toplantıda ayrıca Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumu ile ilgili olarak, TBMM’nin 14 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubuna görev verildi. Bu süreçte en yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması için TBMM’de bulunan diğer siyasi partilerle de temas sağlanacak.

CHP'de Olağanüstü Kurultay ve Yeni Dönem Başlangıcı

Bu kapsamda, toplantı başvurusunun diğer parti temsilcilerinin katılımıyla Meclis Başkanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’de Olağanüstü Kurultay ve Yeni Dönem Başlangıcı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin