1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’de Kılıçdaroğlu ve Özcan Arasındaki Gerilim ve Disiplin Süreci

CHP’de Kılıçdaroğlu ve Özcan Arasındaki Gerilim ve Disiplin Süreci

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de Kılıçdaroğlu ve Özcan Arasındaki Gerilim Yeniden Alevlendi

CHP'de Kılıçdaroğlu ve Özcan Arasındaki Gerilim Yeniden Alevlendi

Son günlerde CHP içinde yeniden alevlenen Kemal Kılıçdaroğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasındaki tartışmalar, disiplin süreciyle sonuçlandı. Özcan, Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı ‘koltuk sevdası’ açıklamalarıyla dikkat çekti. Bu açıklamalara Kılıçdaroğlu’ndan sert bir yanıt geldi; ‘edep dışı’ ifadeleriyle Özcan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Özcan’a karşı oldukça sert bir üslup benimsedi.

Tartışmanın ardından, CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Tanju Özcan’ı disiplin sürecine sevk etti. Bugün gerçekleştirilen toplantıda, Özcan hakkında önemli bir karar alındı. Özcan’a Kınama Cezası Verildi

Toplantının ardından CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Özcan’a kınama cezası verildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, Merkez Yönetim Kurulu’nun 19 Temmuz 2024 tarihli sevk kararı, Yüksek Disiplin Kurulu’nun 28 Ağustos 2024 tarihli olağan toplantısında görüşülmüştür.
  • Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan’ın 11 Temmuz 2024 tarihinde saat 17:58’de sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle, Tüzüğün 68/3-c maddesi uyarınca kınama cezası ile cezalandırılmasına oy birliği ile karar vermiştir.

1 Yıl Süreyle Parti Organlarına Seçimlere Katılamayacak

Alınan kınama cezası nedeniyle Tanju Özcan, 1 yıl süreyle parti organlarına yönelik seçimlere katılma hakkını kaybetti. Bu durum, Özcan’ın siyasi kariyeri açısından önemli bir engel teşkil ediyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’de Kılıçdaroğlu ve Özcan Arasındaki Gerilim ve Disiplin Süreci
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin