1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP Üyelerinin Para Sayma Görüntüleri Üzerine Tartışmalar ve Soruşturma

CHP Üyelerinin Para Sayma Görüntüleri Üzerine Tartışmalar ve Soruşturma

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İl Teşkilatı Üyelerinin Para Sayma Görüntüleri Tartışma Yarattı

CHP İl Teşkilatı Üyelerinin Para Sayma Görüntüleri Tartışma Yarattı

Haber Merkezi, CHP il teşkilatı üyelerinin para sayma görüntüleri sosyal medyada yayımlanarak büyük bir tartışma ortamı oluşturdu. Bu olay, parti içinde de karışıklıklara yol açtı ve konuyla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında birçok kişi ifade verdi. 2019 yılında çekildiği iddia edilen ve paraların kaydedildiği söylenen görüntülerle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, resen başlattığı soruşturmayı tamamladı.

“Kanuna Aykırı Bağış” İddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, mahkemeye sunularak kabul edildi. Mahkemece kabul edilen bu iddianamede, “Kanuna aykırı bağış suçu” ifadesi geçerken, CHP’nin eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 22 şüphelinin Siyasi Partiler Kanunu’nun 116. maddesi uyarınca cezalandırılmaları talep edildi. Bu kapsamda, yargılamanın 25 Eylül’de başlayacağı öğrenildi.

Dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na Gönderilmesi

Ayrıca, başsavcılık, il başkanlığı binası olarak kullanılan taşınmazların usulsüz bir şekilde toplanan paralarla edinilmesi nedeniyle Siyasi Partiler Kanunu’nun 69, 74 ve 76. maddeleri gereğince dosyanın bir örneğini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. CHP hakkında gerekli incelemelerin yapılması ve usulsüz toplanan paraların hazineye irat kaydedilmesi, taşınmazların hazine adına tapuya tescil edilmesi için dosyanın gönderildiği bildirildi.

İstanbul Vergi Dairesi’ne İhbar Yapıldı

Öte yandan, CHP İl Başkanlığı binası olarak kullanılan taşınmazları satın alan CHP ve satıcı hakkında vergi mevzuatı çerçevesinde gerekli incelemelerin yapılması amacıyla İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’na ihbarda bulunuldu. Bu süreçte, usulsüzlüklerin tespit edilmesi için gereken adımlar atılacak ve konunun aydınlatılması hedeflenecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Üyelerinin Para Sayma Görüntüleri Üzerine Tartışmalar ve Soruşturma
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin