1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ceylanpınar’da Başıboş Sokak Köpekleri Çocukları Tehdit Ediyor

Ceylanpınar’da Başıboş Sokak Köpekleri Çocukları Tehdit Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başıboş Sokak Köpekleri, Ceylanpınar’da Çocukları Tehdit Ediyor

Başıboş Sokak Köpekleri, Ceylanpınar'da Çocukları Tehdit Ediyor

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Seydo Atilla Mahallesi’nde başıboş sokak köpekleri, vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Bu tehlikeli durum, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan saldırılarla herkesin gözünü korkutuyor. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, sokakta yatan başıboş köpeklerin yoldan geçmeye çalışan çocuklara saldırdığı anlar kaydedildi.

Ceylanpınar'da Başıboş Sokak Köpekleri Çocukları Tehdit Ediyor

Çocukları Korumaya Çalıştı

Olay anında, çocukları kovalayan bir köpeğin peşinden koşan bir kadın, kendi çocuklarını korumaya çalışarak büyük bir cesaret gösterdi. Çocuklar, bu tehlikeden kaçarak kurtulmayı başardı. Bebek arabasıyla oradan geçmeye çalışan başka bir kadın ise yaşanan olaylar sonrası geri dönerek o yoldan geçmekten vazgeçti.

Başka Çocuklara da Saldırdı

Köpeklerin saldırıları bununla da sınırlı kalmadı. Yoldan geçmeye çalışan iki küçük çocuk, köpekleri görünce temkinli davranarak dikkatli bir şekilde geçmeye çalıştılar. Ancak, köpeklerin havlaması üzerine panikleyen çocuklar, korku içinde kaçmak zorunda kaldı. Bir süre çocukları kovalayan köpek, daha sonra tekrar yerine döndü.

Olayın ardından konuşan mahalle sakini Mahmut Karatop, “Yan tarafta oturuyorduk. Birden sesler gelince biz de sokağa koştuk. Küçük çocuklar aşırı derecede korkmuştu. Köpekler çocuklara saldırıyordu. Bir kadın mağdurdu. Yetkililerden gerekeni yapmalarını istiyoruz,” şeklinde duygularını ifade etti. Mahalledeki sakinler, sokak köpeklerinin sürekli olarak insanlara saldırdığına dikkat çekiyor.

Bazı Mahalleler Karantinaya Alındı

Öte yandan, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı kırsal Payamlı Mahallesi’nde 30 Mayıs’ta bir çocuğu ısıran sokak köpeği ile 4 Haziran’da Batıkent Mahallesi’nde bir yetişkinin ısırıldığı köpeğin kuduz olduğu tespit edildi. Bu nedenle bölgede karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. Ayrıca, Siverek’in Sumaklı Mahallesi’nde de saldırgan bir köpeğin kuduz olduğu belirlenerek mahalle karantinaya alındı. Her üç mahallede de kısmi karantina uygulamasının halen devam ettiği öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ceylanpınar’da Başıboş Sokak Köpekleri Çocukları Tehdit Ediyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin