Cenaze nakil aracından 144 kilo esrar çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda Mersin yönüne giden, üzerinde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehirler arası cenaze nakil aracı” ibaresi olan minibüsü şüphe üzerine İncirlik polis uygulama noktasında durdurdu. Ekipler, aracın cenaze taşıma bölümünde, narkotik polis köpeği “Oscar” ile arama yaptı.

“Oscar”ın tepki vermesi üzerine araçtaki detaylı incelemede 24 kilosu esrar tozu olmak üzere 144 kilo 550 gram esrar ele geçirildi. Sürücü Bünyamin S. (45) ile yanındaki Ersin E. (44), gözaltına alındı. Şüphelilerin, İstanbul’dan Diyarbakır’a cenaze götürdüğü; dönüşte de esrarların araca yüklendiği kaydedildi. Şüphelilerle bağlantılı olduğu saptanan H.K. da Diyarbakır’da yakalandı.

Araçla ilgili 2 farklı açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olayla ilgili yaptığı açıklamada aracın Platform Turizm Taşımacılık Şirketine ait olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “İBB, cenazelerini memleketlerine götürmek isteyen İstanbullulara ücretsiz taşıma hizmeti sunuyor. Şehirlerarası taşıma için 2018 yılında ihale yapılmıştır. İhaleyi Platform Turizm Taşımacılık Şirketi kazanmıştır. Basına yansıyan haberlerde belirtilen 34 DMM 776 plakalı araç, Platform Turizm Taşımacılık Şirketine aittir. Aracı kullanan B.S VE E.E adlı şoförler de aynı şirketin çalışanıdır. Her iki çalışan da Mart 2017’de işe girmişlerdir.”  Platform Turizm’den yapılan açıklamada ise “Şirketimize ait olan araç ve şoförler şartname ve sözleşmemiz gereği İBB’nin yönetim, denetim ve kontrolündedir. Kiralık olarak hizmet verdiğimiz araçların ve şoförlerin vardiya saatlerinin planlanması, tüm sevk ve idaresi ile GPS verilerinin takibi İBB sorumluluğunda yapılmaktadır. Konu yargıya intikal etmiş olup, tarafımızca da süreç yakından takip edilmektedir” denildi.-GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cenaze nakil aracından 144 kilo esrar çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin