1. Haberler
  2. Spor
  3. Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Ediyor

Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA Espordaki başarılarının ardından, Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Cem Bölükbaşı, 2024 yılında ünlü dayanıklılık serisi Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda (ELMS) yarışma heyecanı yaşıyor. Bu prestijli organizasyon, 4 saat süren zorlu yarışlarıyla pilotları hem fiziksel hem de zihinsel açıdan sınayarak, motorsporları dünyasında çıtayı yükseltiyor.

Bölükbaşı, Lüksemburg merkezli DKR Engineering takımıyla birlikte dördüncü yarışına, Belçika’nın prestijli Spa-Francorchamps pistinde çıkacak. Zorlu virajları ve etkileyici manzaralarıyla ünlü bu pistte, Cem, takım arkadaşlarıyla birlikte podyum için kıyasıya bir mücadele verecek.

YARIŞ, PAZAR GÜNÜ 12.30’DA BAŞLIYOR

Toplamda 42 aracın mücadele edeceği ELMS Spa’daki yarış, 25 Ağustos Pazar günü saat 12.30’da start alacak. Cem Bölükbaşı, serideki en üst düzey araç seviyesi olan LMP2 (Le Mans Prototip 2) aracıyla, LMP2 Pro/Am kategorisinde yer alıyor. Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda, LMP2 ve LMP2 Pro/Am, LMP3 ve LMGT3 olmak üzere dört farklı araç sınıfı bulunuyor.

6 yarışlık sezonun sonunda, LMP2’nin şampiyonu ve ikincisi, LMP2 Pro/Am, LMP3 ve LMGT3 şampiyonları, ünlü Le Mans 24 Saat yarışına katılma hakkı kazanacak. ELMS’de her puanın büyük bir önemi var; zira yarışlarda yalnızca ilk 10’da yer alan pilotlar puan alabiliyor. Puan dağılımı ise şu şekildedir:

  • 1. 25 puan
  • 2. 18 puan
  • 3. 15 puan
  • 4. 12 puan
  • 5. 10 puan
  • 6. 8 puan
  • 7. 6 puan
  • 8. 4 puan
  • 9. 2 puan
  • 10. 1 puan

Buna ek olarak, sıralama turlarında pol pozisyonunu alan pilota ekstra 1 puan verilmektedir.

Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

SON YARIŞ PORTEKİZ’DE GERÇEKLEŞECEK

Toplamda 5 farklı ülkede düzenlenen Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nın son yarışı, 19 Ekim tarihinde Portekiz’deki Portimao pistinde gerçekleştirilecek. Cem Bölükbaşı, bu zorlu şampiyonada Türkiye’den önemli bir destek görüyor. Ana sponsoru Borusan Otomotiv’in yanı sıra Kuzu Grup, Armsto, Zorlu Enerji, Mavi ve TEM Agency gibi firmalar da milli sporcuyu destekliyor. Ayrıca, GoTürkiye, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) de Cem Bölükbaşı’nın bu uluslararası arenadaki mücadelesinde yanındalar.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Ediyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin