1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ÇAYKUR’dan Yapılan Açıklama – İkinci Sürgün Alımları Başladı

ÇAYKUR’dan Yapılan Açıklama – İkinci Sürgün Alımları Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇAYKUR’dan Yapılan Açıklama

ÇAYKUR'dan Yapılan Açıklama

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, ikinci sürgün alımlarının 26 Haziran’da başladığını duyurdu. Günlük yaş çay alım miktarının kurum kapasitesinin üzerine çıktığı belirtildi. Alımların devam ettiği vurgulanan açıklamada, günlük yaş çay alımlarının kurum kapasitesinin üzerine çıkması nedeniyle bugünden itibaren dekarda 50 kilogram kontenjan uygulanacağı bildirildi.

“Alımlarımız Dekar Başına 50 Kilogram Üzerinden Yapılacak”

ÇAYKUR’un yeni uygulaması ile ilgili açıklamada şu ifadeler yer aldı: Günlük yaş çay alım miktarı kurum kapasitesinin üzerinde seyretmektedir. Bu nedenle alımlar dekar başına 50 kilogram üzerinden yapılacak, kısa bir süre sonra tekrar serbest alımlara devam edilecektir. Çay alım sürecinde hiçbir üreticinin mağdur olmasına izin vermeyeceklerini ve hiçbir üreticinin ekonomik anlamda zarar görmesine müsaade etmeyeceklerini belirten açıklamada, üreticinin referans fiyatın altında çay satmasının istenmediği vurgulandı.

Üreticinin Hak ve Hukukları Korunacak

Çay hasadının üretim imkanları sebebiyle birkaç gün içinde bitirilemeyeceğini ve yaş çayın en sağlıklı bekleyeceği yerin bahçe olduğunu bilen üreticilerin acele etmemeleri gerektiği belirtildi. ÇAYKUR, üreticilerin her zaman yanında olduğunu ve bütün çaylarını rahatlıkla alabileceklerini taahhüt etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇAYKUR’dan Yapılan Açıklama – İkinci Sürgün Alımları Başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin