1. Haberler
  2. Genel
  3. BYD ve Huawei’den Otonom Sürüş Teknolojileri İçin Stratejik Ortaklık

BYD ve Huawei’den Otonom Sürüş Teknolojileri İçin Stratejik Ortaklık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BYD ve Huawei’den Stratejik Ortaklık

BYD ve Huawei'den Stratejik Ortaklık

Çin’in önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD, alt markası Fang Cheng Bao ile teknoloji devi Huawei arasında önemli bir stratejik ortaklık kuruldu. Bu iş birliği, otonom sürüş teknolojilerinin otomotiv sektörüne entegrasyonunu hızlandırmak adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Huawei’nin gelişmiş sürücü destek sistemleri, Fang Cheng Bao araçlarına entegre edilerek daha güvenli ve akıllı bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Shenzhen’de gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde, Fang Cheng Bao ve Huawei, akıllı sürüş alanında derinlemesine araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları yürüteceklerini duyurdu.

İlk Model Yolda

Fang Cheng Bao’nun Huawei’nin akıllı sürüş sistemini kullanan ilk modeli, yakında piyasaya sürülmesi planlanan Bao 8 off-road SUV olacak. Bu yeni model, Huawei’nin nisan ayında tanıttığı Qiankun ADS 3.0 sistemi ile donatılacak. Söz konusu sistem, şehir içi otonom sürüş (Navigate on Autopilot) gibi gelişmiş akıllı sürüş özelliklerini barındırıyor.

Öte yandan, BYD, kârlılığını artırmak amacıyla premium markaları Denza, Fang Cheng Bao ve Yangwang’ın satışlarını yükseltmeyi hedefliyor. Bu üç marka, şu anda BYD’nin toplam satışlarının yalnızca yüzde 5’ini oluşturuyor. Ancak, yapılan bu iş birliği ile birlikte, bu oranı artırmak ve pazar payını genişletmek için önemli fırsatlar doğması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BYD ve Huawei’den Otonom Sürüş Teknolojileri İçin Stratejik Ortaklık
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin