1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Büyük güç savaşına hazırlık: Her şeyi değiştirecek!

Büyük güç savaşına hazırlık: Her şeyi değiştirecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük güç savaşında oyun değiştirici olarak yer alacağı düşünülen yeni sisteminde Northrop Grumman, MQ-4C Triton İHA’ya algılama ve sakınma sistemi entegre edecek ve prototipleme işlemini gerçekleştireceğini duyurdu.

The National Interest’te yayımlanan haberde ABD Donanması, algılama ve sakınma (Sense And Avoid: SAA) kabiliyetlerini yüksek irtifaya ve uzun havada kalış süresine sahip otonom sistemine entegre edecek. MQ-4C Triton adı verilen sistem, prototipleme işleminin gerçekleşmesinin ardından dikkat çekecek.

Northrop Grumman ile yapılan iş birliğinde MQ-4C Triton’un insanlı uçaklarla uçulan hava sahasında güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için yapıldığı belirtildi. Northrop Grumman’ın Triton Programları Başkan Yardımcısı ve Program Yöneticisi Doug Shaffer konuya ilişkin açıklamalarda da bulundu.

‘’Triton, ABD Donanması’nın Dağıtılmış Deniz Operasyonları için kalıcı, ufuk ötesi hedefleme sağlamak üzere tasarlandı. Uçağın yirmi dört saati aşan bir sürede havada kalma kabiliyeti ve irtifası Deniz Kuvvetlerinin çekişmeli bir ortamda deniz kontrolünü sağlamak için uzun menzilli yangınlar için geniş bir alanda risk altındaki hedefleri tutmasına olanak tanıyacak.’’ dedi.

Öte yandan ABD Donanması’nın dağınık bir savaş alanı boyunca geniş, son derece geniş mesafelere yayılabilen uzun dayanıklı drone sistemleri bulunuyor. Northrop Grumman’ın yanı sıra, L3Harris ve Thales’in bir ortak girişimi olan Aviation Communications & Surveillance Systems (ACSS) şirketi de algılama ve sakınma kabiliyetlerinin geliştirilmesinde kilit rolünde gösteriliyor.

Önemli bir denklemin parçası olarak Deniz Kuvvetleri, gelişmiş, denizcilik özel gözetleme sistemlerine yeni bir derinlik katmak için MQ-4C Triton için hedefleme teknolojilerini geliştirmek için Northrop Grumman ile birlikte çalıştığını belirtiyor.

Beş yıldan daha uzun bir süredir yakın temas halinde olan Northrop Grumman ve Deniz Havacılığı Sistemleri Komutanlığı, algılama ve sakınma ile ilgili endüstri standartlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak için de birlikte çalışmaya devam ediyor.

Algılama ve sakınma teknolojisi, MQ-4C İHA’nın bir sonraki gelişim aşamasının odak noktası olarak gösteriliyor ve ABD Donanması ile Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri arasında tanımlanan iş birliğine dayalı geliştirme programı gereksinimlerinin kritik bir unsur oluyor.

MQ-4C Triton İHA ne sağlayacak? Northrop Grumman’ın MQ-4C Triton insansız hava aracı, geniş okyanus ve kıyı bölgelerinde gerçek zamanlı istihbarat, gözetleme ve keşif (İGK) kabiliyetlerini sunacak.

Triton’un otonom operasyonları, kara tabanlı komuta ve kontrol görev planlayıcıları ve sensör operatörleri tarafından desteklenebiliyor. Triton, tüm sensörlerde 360 derecelik kapsama sağlayan sağlam bir görev sensörü paketiyle donatılacak ve ABD Donanması için deniz alanında farkındalığın artırılmasını sağlıyor.

Kuş çarpması ve şiddetli yük koruması için dayanıklı bir kanat yapısına sahip olan bu sistem, güçlendirilmiş gövdeye ve buz çözme, yıldırımdan korunmaya sahip. ABD Donanması için üretilen Triton, denizde İGK devriyesi, sinyal istihbaratı, arama kurtarma ve haberleşme dahil olmak üzere çeşitli görevleri destekleyebiliyor. İHA, 8200 deniz mili operasyonel menzili ile 10 milden daha yüksek irtifalarda 24 saatten fazla uçabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyük güç savaşına hazırlık: Her şeyi değiştirecek!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin