1. Haberler
  2. Spor
  3. Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları’nda Bronz Madalya Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları’nda Bronz Madalya Kazandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Heyecan Doruğa Çıktı

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen 2024 Olimpiyat Oyunları’nda güreş müsabakalarının coşkusu yaşanıyor. Paris’e son dünya şampiyonu unvanıyla ve altın madalya hedefiyle giden milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, kadınlar 68 kiloda dün ilk turda yenildiği ABD’li Amit Elor finale çıkarak repesajda mücadele etme hakkı kazandı.

Repesaj Maçında Polonyalı Rakibini Yendi

Buse Tosun Çavuşoğlu, repesajda ilk olarak Polonyalı Wiktoria Choluj ile karşılaştı. Bu zorlu mücadeleyi 4-3’lük skorla kazanarak, bronz madalya için mindere çıkma hakkı elde etti.

Son Saniyede Aldığı Puanla Bronz Madalya Kazandı

Buse, bronz madalya mücadelesinde Kuzey Koreli Sol Gum Pak ile karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk dakikalarında rakibini minder dışına taşıyarak 1-0 öne geçen Buse, ilk devreyi bu üstünlükle kapattı. İkinci devrede ise Kuzey Koreli rakibi hızlı bir başlangıç yaparak 2-1 öne geçti. Ancak Buse, maçın son 57 saniyesinde skoru 2-2’ye getirdi. Son saniyede rakibi karşısında 4-2 öne geçerek, bronz madalyanın sahibi olmayı başardı.

Kariyerinde Eksik Olan Madalyayı Kazandı

Buse Tosun Çavuşoğlu, kariyerinde eksik olan olimpiyat madalyasını elde etti. Daha önce Avrupa’da 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz, Dünya şampiyonalarında ise 1 altın ve 2 bronz madalya kazanmış olan 28 yaşındaki milli güreşçi, Paris’te bu önemli başarıyı elde ederek kariyerinde tek eksik olan Olimpiyat Oyunları madalyasına kavuşmuş oldu.

Türkiye’nin 3. Madalyası

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin 3. madalyasını kazanmış oldu. Türkiye, Paris 2024’te daha önce atıcılıkta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ile 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş, okçulukta ise Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer ile Klasik Yay Erkek Milli Takımı olarak bronz madalya elde etmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları’nda Bronz Madalya Kazandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin