1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Burun estetiği ameliyatı geçirenler hangi maskeyi nasıl kullanmalı?

Burun estetiği ameliyatı geçirenler hangi maskeyi nasıl kullanmalı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandeminin yüz bölgesi ameliyatları için bir fırsat haline dönüştüğünü belirten Op.Dr. Serkan Barışkan,”Hepimizin en çok değişiklik yapmak istediği bölge kuşkusuz yüzümüz. Gelişen tekniklerle iyileşme süresi çok kısalsa da yüzde yapılan değişiklikleri saklamak zor.

Bu yüzden gizlilik arayanlar bu dönemi fırsat bildi. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve evden çalışma imkanı dolayısıyla normal yaşantımızda saklamakta güçlük çekeceğimiz yüz bölgesindeki ameliyatlar için en doğru zaman” dedi.

Burun estetiği sonrası hangi maske nasıl kullanılmalı?

Burun estetiği için başvuranların en büyük kaygısının ameliyat sonrası maske kullanımı konusu olduğunu dile getiren Dr. Barışkan,”Pandemiden dolayı ‘Ameliyat sonrası maske kullanabilir miyim?’ sorusu hastaların merak ettiği konulardan biri haline geldi.

İçinde bulunduğumuz şartlarda toplum içine girebilmek için maske kullanımı şart. Son dönemde pek çok maske çeşidi hayatımıza girdi. Peki, ameliyat sonrası hangi maskeler uygun?

Burun estetiği sonrası maske seçiminde temel prensip buruna baskı uygulamamak olmalı. Bu prensip temel alınarak maske seçimi yapılmalI. Burun estetiği sonrası cerrahi maske kullanılırken telli olmasına dikkat etmeliyiz. Tele, uygun şekli yüzümüze takmadan önce vermeli, böylece burun ucuna baskı yapmamalıyız. Onun dışında iyileşme sürecinde burun ucuna baskı yapmayan her türlü maskeyi tercih edilebilir ve siperliklerden de destek alabiliriz” şeklinde konuştu.

Ameliyat için hangi koronavirüs tedbirleri alınıyor?

Hastaların bir diğer merak konusu olan koronavirüs tedbirlerinin de en üst seviyede alındığının altını çizen Dr. Serkan Barışkan, “Doktorların her dönemde olduğu gibi bu dönemde de önceliği hastasını, ekibini ve kendini korumaktır.

Bu anlayışla ben ve ekibim düzenli olarak koronavirüs testi yaptırıyor ve ameliyat öncesi hastadan da PCR testi, BT (tomografi) çekimi istiyoruz.

Ameliyatlarımızda her zaman olduğu gibi sterilizasyon kurallarını son derece dikkatli uyguluyoruz. Ameliyat esnasında N95 ve cerrahi maskeler kullanıyor böylelikle riski sıfıra indiriyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Burun estetiği ameliyatı geçirenler hangi maskeyi nasıl kullanmalı?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin