1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bu Hafta Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahminleri

Bu Hafta Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahminleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu Hafta Hava Durumu Tahminleri

Bu Hafta Hava Durumu Tahminleri

AA Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, bu hafta Türkiye genelinde beklenen hava durumu tahminlerine dair önemli bilgiler paylaştı. Yarın, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu bir havanın etkili olacağını belirten Macit, İç Ege, Göller Yöresi ve Orta ile Doğu Karadeniz kıyılarında ise sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanakların görüleceğini ifade etti.

“Sıcaklıklar 5 Derece Düşecek”

Cuma günü, Ege’nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’in iç kısımlarında sağanak yağışların etkili olmasını beklediklerini vurgulayan Macit, sözlerine şöyle devam etti: “Cumartesi günü, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri ile Ardahan ve Kars çevrelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Ülke genelinde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda iç kesimlerde mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda 4-5 derece kadar bir düşüş bekliyoruz.”

3 Büyükşehirde Hava Durumu

İstanbul’da önümüzdeki 3 gün boyunca parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağını belirten Macit, sıcaklıkların 31 ila 34 derece arasında değişeceğini söyledi. Ankara’da ise yarın ve Cuma günü yerel gök gürültülü sağanağın etkili olmasını beklediklerini belirten Macit, “Hava sıcaklıkları 31-32 derece civarında olacak.” dedi. İzmir’de ise önümüzdeki 3 gün boyunca yağış beklenmediğini aktaran Macit, sıcaklıkların 36 ila 37 derece civarında seyredeceğini bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Hafta Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahminleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin