1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Brüksel’de elektrikli scooter çılgınlığı

Brüksel’de elektrikli scooter çılgınlığı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brüksel’de çok sayıda teknoloji şirketinin kısa mesafede ulaşım seçeneği olarak kullanıma sunduğu elektrikli scooterlar sağladığı pek çok avantajın yanı sıra çeşitli sıkıntılara da neden oluyor.

Ulaşım teknolojisindeki gelişim ve dijital platformların  yaygınlaşmasıyla beraber kullanımı hızla artan elektrikli scooterlara Avrupa Birliği (AB) kurumlarına ev sahipliği yapan Belçika’nın başkenti Brüksel’de  sıklıkla karşılaşılıyor.

Her geçen gün daha popüler hale gelen elektrikli scooterlar Brüksel’de  Lime, Troty, Bird, Dott, Flash ve Tier gibi firmaların uygulamaları aracılığıyla  kolayca kiralanabiliyor.

Brüksel’in hemen her sokak köşesinde elektrikli scooterların yer  alması, şehirde son dönemde normalleşen bir durum olarak algılanıyor.

Bu araçları kullanmak için öncelikle akıllı telefonlara firma uygulamasının yüklenmesi gerekirken şirketlerin elektrikli scooterlarından  belirli bir ücret karşılığında faydalanmak mümkün.

Elektrikli scooterların açılış ücreti 1 avrodan başlıyor. İlave olarak  bu cihazları kullanan kişiler dakika başına 15 avro/sent ücret ödüyor.

Elektrikli scooterlar halihazırda Brüksel trafiğinde bisiklet  sınıfında kabul ediliyor. Saatte 25 kilometre hızla gitmesine izin verilen bu  araçları kullanmak için 18 yaş sınır bulunuyor ve sürücülerin ehliyet sahibi  olmaları gerekmiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Brüksel’de elektrikli scooter çılgınlığı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin