1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Brezilya’da Elon Musk ve Starlink’in Yargı Mücadelesi

Brezilya’da Elon Musk ve Starlink’in Yargı Mücadelesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya’da, sosyal medya devi X (eski adıyla Twitter) ve Elon Musk’a ait uydu internet şirketi Starlink, ülkenin yargı organlarıyla ciddi bir çatışma içine girdi. Yüksek Mahkeme, X’e yasal bir temsilci ataması için belirli bir süre vermişti. Bu sürenin dolmasının ardından, Starlink’in Brezilya’daki banka hesapları donduruldu.

ELON MUSK’TAN TEPKİ GELDİ

Musk, bu kararı yasa dışı olarak nitelendirerek, Starlink’in artık ödeme alamadığı için hizmetlerini ücretsiz olarak sunmaya devam edeceğini duyurdu. X’in CEO’su Elon Musk, yargıç Alexandre de Moraes’i eleştiren birçok paylaşımda bulundu. Musk, sosyal medya paylaşımlarında “Alexandre de Moraes, yargıç rolüne girmiş kötü bir diktatördür.” ifadelerini kullandı.

Brezilya'da Elon Musk ve Starlink'in Yargı Mücadelesi

Moraes’in Starlink’in banka hesabını dondurma kararı, Musk’ın yasal bir temsilci atamaması nedeniyle alınmış bir önlem olarak değerlendirildi. Bu ayın başında, sosyal medya platformu X, yargıç Moraes’in şirketin yasal temsilcilerinden birini bazı içerikleri kaldırmaması durumunda tutuklamakla tehdit ettiğini iddia etti.

Yargıç Moraes, bu yılın başlarında eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu destekleyen bazı sosyal medya hesaplarının engellenmesi talimatını vermişti. X, başlangıçta bu karara sansür gerekçesiyle itiraz etse de, yargıç Moraes, Musk’ın Brezilya’daki ticari faaliyetlerine yönelik bir soruşturma başlatarak durumu daha da karmaşık hale getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Brezilya’da Elon Musk ve Starlink’in Yargı Mücadelesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin