1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borsa İstanbul’da Yükseliş Eğilimi ve Küresel Piyasalardaki Durum

Borsa İstanbul’da Yükseliş Eğilimi ve Küresel Piyasalardaki Durum

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul’daki Güncel Durum

Borsa İstanbul'daki Güncel Durum

Hafta başındaki küresel ekonomik belirsizliklerin etkisiyle düşüşe geçen Borsa İstanbul, yatırımcıların ve piyasa analistlerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Dün, BIST 100 endeksi, gün içerisinde gösterdiği yükseliş eğilimiyle önceki kapanışa göre yüzde 0,74 oranında değer kazanarak 10.098,50 puandan günü tamamladı. Açılışta ise BIST 100 endeksi, önceki kapanışına göre 61,52 puan ve yüzde 0,61 artışla 10.160,52 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,77, holding endeksi ise yüzde 0,22 değer kazandı. Bu gelişmeler, piyasanın genel seyrinde olumlu bir hava yarattı.

Sektör Endekslerinde Öne Çıkanlar

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran alan, yüzde 2,34 ile orman kağıt basım sektörü oldu. Öte yandan, en çok gerileyen sektör ise yüzde 0,60 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı endeksi oldu.

Küresel Piyasalardaki Pozitif Seyir

Analistler, dün ABD’de açıklanan işsizlik maaşı başvurularındaki azalma ile birlikte, resesyon endişelerinin azalmasının piyasalarda olumlu bir hava yarattığını ifade etti. Bu durum, yatırımcıların risk iştahını artırarak piyasalarda pozitif bir seyir izlemesine neden oldu.

Destek ve Direnç Seviyeleri

Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksi için 10.200 ve 10.300 puanları direnç seviyeleri olarak öne çıkarken, 9.800 ve 9.750 puanları ise destek seviyeleri olarak kaydedilmektedir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borsa İstanbul’da Yükseliş Eğilimi ve Küresel Piyasalardaki Durum
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin