1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borsa İstanbul Günlük Kapanış Rekoru Kırdı

Borsa İstanbul Günlük Kapanış Rekoru Kırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul’da Yükseliş Devam Ediyor

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 2,62 değer kazancıyla günü 11.024,33 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 281,03 puan artarken, toplam işlem hacmi 103,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 4,58, holding endeksi yüzde 2,58 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren ise yüzde 2,21 ile spor sektörü oldu.

ABD’de TÜFE Verileri

ABD’de açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artış gösterdi. TÜFE aylık bazda Mayıs 2020’den bu yana ilk kez düşüş yaşarken, yıllık bazda Haziran 2023’ten bu yana en düşük artışını kaydetti. Analistler, tüketici fiyatlarında aylık bazda düşüş ve yıllık enflasyonun beklentilerin altında kalmasının, Fed’in faiz indirimlerine yakın zamanda başlayabileceği beklentilerini artırdığını belirtti.

Fed’in Faiz İndirimi Beklentileri

Verilerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in ilk faiz indirimine eylülde gitme ihtimali yüzde 70’lerden yüzde 85’e çıktı. Analistler, ABD’de dezenflasyon trendinin güçlendiğini ve Fed’in faiz indirimlerine biraz daha yakın zamanda başlayabileceğini düşünüyor. Bu durum, küresel piyasalarda da etkili olabilir.

Borsa İstanbul Teknik Analizi

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.100 ve 11.200 puan seviyelerinin direnç, 10.900 ve 10.800 puan seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirtti. Yatırımcılar endeksin bu seviyeleri izlemeye devam etmeli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borsa İstanbul Günlük Kapanış Rekoru Kırdı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin