1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Boeing Starliner ile Uzayda Mahsur Kalan Astronotların Dönüş Tarihi Açıklandı

Boeing Starliner ile Uzayda Mahsur Kalan Astronotların Dönüş Tarihi Açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing’in Starliner Mekiğiyle Uzayda Mahsur Kalan Astronotların Dönüş Tarihi Belirlendi

Boeing'in Starliner Mekiğiyle Uzayda Mahsur Kalan Astronotların Dönüş Tarihi Belirlendi

ABD merkezli havacılık devi Boeing’in Starliner uzay mekiği ile 6 Haziran’da Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen astronotların Dünya’ya dönüş tarihi netleşti. NASA Başkanı Bill Nelson, düzenlediği basın toplantısında, uzayda mahsur kalan astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore’nin SpaceX’in Dragon uzay aracı ile birlikte Şubat ayında geri döneceklerini duyurdu.

Astronotların Sağlığı Öncelikli

Nelson, astronotların kendilerini uzay istasyonuna taşıyan Starliner mekiği ile geri dönmeleri için “çok fazla belirsizlik” olduğunu ifade etti. Starliner’ın bazı küçük sızıntılar yaşadığı ve itici motorlarından bazılarının arızalandığı için sorunlar ortaya çıktığını belirtti. Bu nedenle, Starliner’ın mürettebatsız olarak geri dönmesine karar verildi.

Güvenlik Vurgusu

Uzay uçuşlarının en güvenli ve en rutin senaryolarında bile risk barındırdığını vurgulayan Nelson, “Butch ve Suni’yi Uluslararası Uzay İstasyonu’nda tutma ve Boeing Starliner’ı mürettebatsız olarak dünyaya getirme kararı, güvenliğe olan bağlılığımızın bir sonucudur” şeklinde konuştu.

Görev Süresi ve Teknik Sorunlar

Astronotlu ilk Starliner mekiği, test görevi için birkaç kez ertelendikten sonra 5 Haziran’da Uluslararası Uzay İstasyonu’na başarıyla fırlatılmıştı. Yaklaşık 27 saatlik bir yolculuğun ardından ISS’ye kenetlenen Starliner, yolculuğu sırasında helyum sızıntısı ile karşılaştı. Ayrıca, 28 iticisinden 4’ünün bozulduğu tespit edildi. Astronotlar, bozuk iticilerin 3 tanesini çalıştırmayı başardı.

Uzay görevinin başlangıçta yaklaşık bir hafta sürmesi planlanmıştı, ancak ortaya çıkan teknik aksaklıklar ve güvenlik endişeleri nedeniyle geri dönüş süresi ertelenmek zorunda kalındı. Bu durum, uzay görevlerinin karmaşıklığını ve zorluklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Boeing Starliner ile Uzayda Mahsur Kalan Astronotların Dönüş Tarihi Açıklandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Boeing Starliner ile Uzayda Mahsur Kalan Astronotların Dönüş Tarihi Açıklandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin