1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bitlisli Küçük Ada’nın Göz Ameliyatı İçin Cumhurbaşkanı’ndan Yardım İsteği

Bitlisli Küçük Ada’nın Göz Ameliyatı İçin Cumhurbaşkanı’ndan Yardım İsteği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’te Duygusal Bir Hikaye: Küçük Ada’nın Tedavi Mücadelesi

Bitlis'te Duygusal Bir Hikaye: Küçük Ada'nın Tedavi Mücadelesi

2018 yılında Bitlis’te geçirdiği bir kaza sonucu kafasını çarpan 10 yaşındaki Ada Koçyiğit, bu olayın ardından gözünde meydana gelen kayma nedeniyle denge bozukluğu yaşamaya başladı. Ailesi, kızlarının tedavi sürecini sürdürebilmek için İstanbul ve Batman’daki çeşitli hastanelere başvururken, bu süreçte Ada bir ameliyat da geçirdi. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi sürecini devam ettiremeyen Koçyiğit Ailesi, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istemeye karar verdiler.

Bitlisli Küçük Ada'nın Göz Ameliyatı İçin Cumhurbaşkanı'ndan Yardım İsteği

“Göz Ameliyatıma Destek Ol Tayyip Dede”

Baba Musa ve anne Ceylan Koçyiğit, küçük kızları Ada ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Kiler İplik Fabrikası önündeki “Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni”ne katıldılar. Törende, Ada babasının omuzunda “Göz ameliyatıma destek ol Tayyip dede” yazılı bir pankart açtı. Bu durumu fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hemen kız çocuğu ile ilgilenmesi için doktorunu gönderdi.

Bakan Memişoğlu Bilgi Aldı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da açılış töreninin ardından ailenin yanına giderek, küçük Ada’nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Baba Koçyiğit, kızıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek desteklerinden dolayı minnettar olduklarını belirtti.

İstanbul’da Tedavi Olacak

Yetkililerin yaptığı görüşmeler sonucunda küçük Ada’nın gelecek hafta İstanbul’daki Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedavi edilmesi kararlaştırıldı. 4. sınıf öğrencisi olan Ada Koçyiğit, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendisine harçlık vererek bebek hediye etmesi için teşekkür etti. Küçük kız, tek isteğinin sağlığına kavuşmak olduğunu dile getirerek, “Bunun için pankart açarak Tayyip dededen yardım istedim. Tayyip dede de ‘Sana yardımcı olacağız, gözlerinden ameliyat olmanı sağlayacağım’ dedi. Ameliyat için İstanbul’a çağırdılar. Tayyip dede, ‘İstanbul’da ameliyat olursan inşallah iyileşirsin’ dedi.”

“Kızım Tedavi Olacak”

Baba Koçyiğit, 2018 yılında kızının kafasının arkasını çarpması sonucu göz kayması oluştuğunu fark ettiklerinde hemen Bitlis Devlet Hastanesi’ne başvurduklarını söyledi. Ardından kızını önce Batman’a, oradan da İstanbul’daki bir hastaneye götürdüklerini anlatan Koçyiğit, “1,5 yıl süren tedavinin ardından göz kaymasından dolayı İstanbul’da ameliyat edildi. Maddi imkanlarımız kısıtlı olduğundan 3 yıl boyunca belediye başkanımızın ve o dönemki valimizin yardımlarıyla kontrole gittik. 2022 yılında tekrar kontrole gittiğimizde yeniden ameliyat yapılacağı söylendi.” dedi.

Koçyiğit, ekonomik durumlarının iyi olmadığını belirterek, “Mecburen kızımın sağlığı için gözlerinin ameliyat edilmesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız geldiğinde pankartı açarak sesimizi duyurmak istedik. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanı’mız buna sessiz kalmadı. İlk önce doktoru, ardından Sağlık Bakanımız benimle iletişime geçti. Bakanlık yetkilileri de İstanbul’daki hastaneden veya kızımın eski doktorundan randevu almak için benimle irtibata geçti.” ifadelerini kullandı.

Koçyiğit, desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ederek, “Artık İstanbul’daki hastanede kızım tedavi olacak. Bu aşamadan sonra raporlarımızı hazırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bitlisli Küçük Ada'nın Göz Ameliyatı İçin Cumhurbaşkanı'ndan Yardım İsteği

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitlisli Küçük Ada’nın Göz Ameliyatı İçin Cumhurbaşkanı’ndan Yardım İsteği
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin