1. Haberler
  2. Gündem
  3. Birleşik Kara Devriyesi Faaliyetleri Yeniden Başladı

Birleşik Kara Devriyesi Faaliyetleri Yeniden Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, birleşik kara devriyesi faaliyetlerinin, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında 22 Ekim 2019 tarihinde imzalanan “Soçi Mutabakatı” çerçevesinde ve uygulama esaslarına uygun olarak, Barış Pınarı Harekatı Bölgesi’nin batısı ve doğusunda gerçekleştirildiği belirtildi.

Birleşik Kara Devriyesi Faaliyetleri Yeniden Başladı

İlk Birleşik Kara Devriyesi

Açıklamada, ilk birleşik kara devriyesinin 1 Kasım 2019 tarihinde yapıldığı ifade edilirken, bu tarihe kadar 5 Ekim 2023’e kadar toplamda 344 birleşik kara devriyesi faaliyeti icra edildiği, ancak bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle bu devriye faaliyetlerinin durdurulduğu vurgulandı.

Devriye Faaliyetinin Yeniden Başlatılması

Türkiye ile Rusya Federasyonu’nca gerçekleştirilen birleşik kara devriyesi faaliyeti, 22 Ağustos 2024 tarihinde 4 araç (2 Pars, 2 Kirpi-2) ve 24 personelin katılımıyla Barış Pınarı Harekat Bölgesi’nin doğusunda yeniden başlatılmıştır. Bu süreç, bölgedeki güvenlik durumunu pekiştirmek ve istikrarı sağlamak amacı taşımaktadır.

Birleşik Kara Devriyesi Faaliyetleri Yeniden Başladı

ABD ile Rusya İşbirliği

Ülkemizin sınırlarının güvenliği ile bölgedeki sivil halkın korunması, Suriye’nin kuzeyinde istikrarın tesis edilmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede, Türkiye’nin ABD ve Rusya Federasyonu ile varılan mutabakat gereği, bölgeden çıkması gereken PKK/YPG-SDG terör örgütüne ait kontrol noktaları, karargahlar ve askeri yapıların tespit edilmesi önem arz etmektedir. Türk-Rus işbirliğinin terörle mücadelede etkin bir şekilde sergilenmesi amacıyla birleşik kara devriyesi faaliyetlerine önümüzdeki dönemde devam edilmesi planlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Birleşik Kara Devriyesi Faaliyetleri Yeniden Başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin