1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Bir G/ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?

Bir G/ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir G/Ç aygıt hatası alındığı zaman USB belleklere ve USB harici diske erişim sağlanamaz. Bunun belirli sebepleri ve bazı çözüm yolları bulunmaktadır.

Bir G/Ç Aygıt Hatasının Oluşum Sebepleri Nelerdir?

USB bellek ve USB harici diskler kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bazı durumlarda USB bellekler ve USB harici diskler hata verebilir. Bir G/Ç aygıt hatası da sıklıkla görülen bir hatadır. Bu hataların iki farklı nedeni bulunur. Bunlar; dosya sistem hataları ve fiziksel, donanım hatalarıdır.

Bir G/Ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?

Bir G/Ç aygıt hatası dosyadaki sistem hatalarından kaynaklanabilir. Özellikle USB bellek veya USB diski kullanımında güvenli kaldır seçeneği kullanılmıyor ise bu hatalar oluşabilir. Bir USB bellek ve USB harici disk kullanımda iken porttan çıkarılması halinde cihaz zarar görebilir.

Dosya sistem hatalarının düzeltilmesi mümkündür. Fakat donanımsal bir hata söz konusu ise bu sorun düzeltilemez. Bu hata karşısında yapılması gereken şey disk taramasıdır. Bazı durumlarda basit hatalar disk taraması ile düzeltilebilir. Eğer bu işlemden sonra hata düzelmez ise diskpart ile USB bellek veya USB harici disk formatlanmalıdır.

Eğer bu işlemlerden sonra hata hala devam ediyor ise sorun donanımsal hatadan kaynaklanmaktadır. Bu durumda donanımın zarar gördüğünü söylemek mümkündür. Donanımsal hatalarda USB bellek veya USB harici disk garanti dahilinde ise değişim yapılması önerilir. Garantisi devam etmiyor ise hatayı düzeltmek mümkün değildir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bir G/ç Aygıt Hatası Nedeniyle İstek Yürütülemedi Hatası Çözümü Nedir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin