1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bilecik’te Yeni Atatürk Heykeli Açılışı Coşkuyla Gerçekleştirildi

Bilecik’te Yeni Atatürk Heykeli Açılışı Coşkuyla Gerçekleştirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Belediyelerde Heykel Yarışı Devam Ediyor

CHP'li Belediyelerde Heykel Yarışı Devam Ediyor

Haber Merkezi – CHP’li belediyelerde heykel yarışı hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Bilecik Belediyesi, şehre yeni bir Atatürk heykeli kazandırmak amacıyla çalışmalara başlamıştı. Yapımı tamamlanan heykelin açılış töreni geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

Açılış Töreninde Coşku Hakim

Açılış öncesinde geleneksel zeybek gösterisi ile başlayan etkinlikte, CHP’li Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ve yazar Sunay Akın konuşma yaptı. Eski heykelin 1983 yılında yapıldığını belirten Subaşı, “Yıpranan heykelimizin bakım çalışmalarını yaptıktan sonra farklı bir alanda kullanılmak üzere hassas bir çalışmayla yerinden kaldırdık ve yeni heykel çalışmalarına başladık.” dedi.

Heykelin Taşıdığı Anlam

Heykelin taşıdığı anlamın büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Subaşı, “Heykelin uyandıracağı duygular, eserin kendisinden daha değerli olabilir.” ifadelerini kullandı. Subaşı, “Taşıdığı anlam, verdiği fikir ya da hatırlattığı tarihsel miras, sanat eserini kendisi kadar önemlidir. Bir ülkenin ya da şehrin çocuklarında ve gençlerinde uyandırdığı duygular, bazen sanat eserinin kendisinden dahi önemli hale gelir.” şeklinde konuştu.

Bilecik'te Yeni Atatürk Heykeli Açılışı Coşkuyla Gerçekleştirildi

Tüzün: “Anlamlı bir Eser”

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Başkan Subaşı’ya teşekkür ederken, yaptırılan heykelin toplum için çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Tüzün, heykelin sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda bir değer taşıdığını belirtti.

Bilecik'te Yeni Atatürk Heykeli Açılışı Coşkuyla Gerçekleştirildi

Sunay Akın’dan Heykel ve Kültür Vurgusu

Programın devamında konuşan ünlü şair ve yazar Sunay Akın, Türk kültüründe heykelin çok eski zamanlardan bu yana var olduğunu ifade etti. Akın, heykelin putla karıştırılmaması gerektiğinin altını çizerek, “Putla heykel sanatını karıştıranlar benim atalarım değil.” dedi. Bu vurguyla, heykelin Türk sanatındaki yeri ve önemi üzerine düşüncelerini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilecik’te Yeni Atatürk Heykeli Açılışı Coşkuyla Gerçekleştirildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin